achtergrondafbeelding
Harley-Davidson LiveWire

Levering Harley-Davidson LiveWire start in najaar 2019

Elektrische Harley sinds 15 april te bestellen

18 apr 2019, 14:25  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

De volledig elektrische Harley-Davidson LiveWire is sinds 15 april in heel Europa te bestellen. Geïnteresseerde klanten kunnen via de website van Harley-Davidson een aanbetaling doen om een pre-order te plaatsen.

LiveWire vanafprijs

Harley-Davidson vraagt voor de LiveWire in Nederland en België een bedrag van 34.000 euro inclusief BTW. In Luxemburg is dat 33.000 euro. Mensen die als eerste een exemplaar willen bemachtigen moet niet te lang aarzelen. Volgens Harley-Davidson is de motorfiets beperkt beschikbaar. “Geïnteresseerde klanten wordt aangeraden snel te bestellen”, aldus het merk. De levering van de eerste exemplaren start in het najaar van 2019, reken op september.

Steve Lambert aan het woord

“We zijn heel blij dat we de pre-orders voor LiveWire kunnen openen”, aldus Steve Lambert, International Marketing Director van Harley-Davidson. “Er is ongekend veel interesse in deze motorfiets en veel mensen willen bij de eerste lichting zitten die er eentje kan rijden. We zien ernaar uit deze geluksvogels in het najaar hun nieuwe LiveWire te leveren. LiveWire is niet alleen voor ons bedrijf een waanzinnig spannend en opwindend product, het is geweldige rijervaring. We hebben vertrouwen in zijn toekomst en hoe hij zal bijdragen aan het ontwikkelen van de markt voor elektrische tweewielers.”

Harley-Davidson LiveWire 2019

Prestaties

De LiveWire accelereert van 0-100 km/u in slechts 3,0 seconden en van 100-130 km/u in 1,9 seconden. De actieradius komt uit op 225 kilometer in de stad of 142 kilometer gecombineerd, op basis van de MIC-meetmethode. Het opladen van de accu kan op verschillende manieren.

Level 1 opladen

Met een on-board Level 1 oplader plug je zo in een standaard 120 volt stopcontact, via de kabel die onder het zadel weggewerkt zit. Per uur oplaadtijd win je 21 kilometer range. Binnen een nacht moet de LiveWire dus zijn op te laden.

Harley-Davidson LiveWire 2019

Level 3 opladen

Opladen met Level 3 (DC Fast Charge, DCFC) is ook mogelijk via een SAE J1772/CCS2-IEC type 2 connector. De oplaadtijd met Level 3 komt per uur uit op 307 kilometer. Dat betekent dat de accu met DCFC in 40 minuten voor 80 procent is opgeladen en in 60 minuten voor 100 procent.

Drie kleuren

De LiveWire is leverbaar in de kleuren Orange Fuse, Yellow Fuse en Vivid Black. Hieronder de kleuren op een rij.

Harley-Davidson LiveWire Yellow Fuse Harley-Davidson LiveWire Vivid Black Harley-Davidson LiveWire Orange Fuse

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen