achtergrondafbeelding
Norton Commando 961 Sport MKII

Gespot op Schiphol: te gekke Norton Commando

Norton Commando 961 Sport MKII

5 jun 2019, 10:03  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

De motorliefhebber die de komende weken via Schiphol naar zijn vakantiebestemming reist en vertrekt via terminal 1 of 2, doet er verstandig aan even uit te kijken naar een wel heel bijzondere Norton. Op een pop-up stand van Breitling staat namelijk een schitterende Norton Commando 961 Sport MKII.

Vallen en opstaan

Het verhaal van Norton is er een van vallen opstaan. Het merk ging meerdere keren op de fles, maar sinds 2008 produceert Norton Motorcycles Ltd onder leiding van Stuart Garner weer motorfietsen. Het modellengamma is zelfs best breed. Een van de modellen is deze Commando 961 Sport MKII die in het echt nog mooier is dan op de foto’s.

Norton Commando 961 Sport MKII

Parallel twin

Dit exemplaar is bovendien voorzien van de nodige extra’s, zoals een koolstofvezel voorspatbord en een koolstofvezel kuipje. De Ohlins-wielophanging is standaard op de Commando 961 Sport MKII. Voor de aandrijving zorgt een door Norton zelf ontwikkelde 80 pk sterke 961 cc parallel twin met 90 Nm aan koppel.

Kleuren

Het exemplaar op de foto’s is voorzien van de kleuren Galactic Black in combinatie met Gold Pinstripe. Norton levert de Commando 961 Sport MKII ook in de kleuren Titanium Grey met Black Pinstripe, Royal Red met Gold Pinstripe, Manx Silver met Red/Black Pinstripe, Steel Green met Black Pinstripe of English White met Black Pinstripe.

Niet goedkoop

Opties zijn er genoeg, denk aan koolstofvezel wielen (2.195 pond), een aluminium brandstoftank (2.640 pond) en verlengde uitlaten (895 pond). De vanafprijs van zo’n Norton Commando 961 Sport MKII bedraagt ongeveer 30.000 euro. Niet goedkoop dus, maar wel heel fraai!

Norton Commando 961 Sport MKII

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen