achtergrondafbeelding

Nieuwe Cafe Racer van Norton

Zonder kuip, met clip ons en 185 pk!

3 dec 2021, 16:53  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Oké het is nog een prototype, deze Norton V4CR, maar wel een mooie. De machine is eigenlijk ook nagenoeg productieklaar. Het is eigenlijk een V4SV zonder kuip. En die V4SV gaat binnenkort in productie.

Na een uiterst onzekere periode daagt nu weer licht aan de horizon voor Norton Motorcycles. De nieuwe eigenaar, het Indiase TVS, heeft sinds de overname 18 maanden geleden flink wat geld gestoken in een wederopstanding en in productiemogelijkheden. Onlangs is in Engeland een nieuw hoofdkwartier geopend, met een productiecapaciteit van 8.000 motorfietsen per jaar.

Norton productie komt op gang

Dat is nog een klein aantal, maar voor de overname door TVS was er geen enkel zicht op productie van de toen al gepresenteerde V4SV. Die motor was echter nauwelijks getest. Dat is inmiddels wel gedaan en volgens de engineers zijn tal van kinderziekten daarmee aangepakt. Het doorpakken is nu begonnen en daarbij hoort ook de onthulling van een naked versie, de V4CR.

Vormgeving Norton V4CR

De vormgeving is nogal minimalistisch. De grijze en oranje kleuren geven de motorfiets een heel eigen, sportieve charme. Opvallend is het stuur, of eigenlijk zijn het clip ons, dus stuurhelften die om de bovenzijde van de vorkpoten geklemd zitten. Het V4-blok van 1.200 cc is goed zichtbaar en domineert de aanblik van de machine.

Veel carbon, laag gewicht

De tank en panelen zijn gemaakt van carbon om het gewicht zo laag mogelijk te krijgen. Frame en swingarm zijn gemaakt van aluminium. Het V4 blok met de cilinders in een hoek van 72 graden levert 185 pk en biedt een koppel van 125 Nm. Norton geeft voor de gekuipte V4SV  een droog gewicht op van 193 kg. Dus de Cafe Racer zou zo maar eens minder dan 190 kg op de schaal kunnen zetten. Met 185 pk belooft dat veel dynamiek.

Volg de ontwikkelingen bij Norton hier

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen