achtergrondafbeelding
Yamaha NIKEN MOTORbeurs Utrecht 2019

Yamaha Niken in drie grote wielerronden

Officiële volgmotor in Giro, Tour en Vuelta

11 apr 2019, 14:34  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Al het goede komt in drieën. Yamaha heeft een driejarig contract ondertekend om de driewielige Niken in te zetten in drie grote rondes: de Giro d’Italia, Tour de France en de Spaanse La Vuelta.

Strategische samenwerking

Yamaha spreekt van een strategische samenwerking met de A.S.O. en RCS Sports, de organisatoren van de drie grootste wielerwedstrijden van Europa. Best bijzonder, want het is voor eerst dat een driewielige motorfiets als volgmotor dienst doet voor de officials. Het zou onder meer te maken hebben met de wendbaarheid en de extra grip van de Niken. Los daarvan zal deze Yamaha gegarandeerd aandacht trekken door zijn aparte bouw en configuratie.

Yamaha Niken GT 2019 - Test MotorRAI.nl

Yamaha Niken in touw voor tal van ondersteunende taken

Alle drie de grote wielerwedstrijden omvatten enkele vrijwel onvoorstelbaar zware bergetappes. De Niken is volgens Yamaha de ultieme reisgenoot voor de vele motorrijders die de grote wielerrondes ondersteunen. De motoren zullen worden gebruikt door de directie en commissarissen en door de officiële ondersteunende teams van deze wielerwedstrijden. De Niken rijders krijgen een lijst met veeleisende verantwoordelijkheden toegewezen tijdens deze internationale sportevenementen. De belangrijkste taken zijn onder meer het leveren van medische hulp, het wisselen van wielen voor de wielrenners, het vervoeren van eten en drinken en het reguleren van de ritten en de reclamekaravaan.

Trio rondes goed voor 10.000 kilometer

Samen met alle extra evenementen die door de A.S.O. en RCS Sport worden georganiseerd, beslaan de drie grootste wielerwedstrijden een afstand van meer dan 10.000 kilometer en enkele van de meest winderige en uitdagende bergwegen ter wereld. De Strade Bianche 2019 in Italië op 9 maart en de Paris-Nice 2019 in Frankrijk op 17 maart zijn de eerste twee van de vele evenementen die worden ondersteund door Niken-rijders.

Giro d’Italia

De 102e Giro d’Italia begint op 11 mei en omvat 21 veeleisende etappes en een totale afstand van 3.518,5 kilometer. Het evenement van 2019 zit vol met zware beklimmingen in het midden en noorden van Italië en de renners leggen gemiddeld 167,5 kilometer per dag af. Yamaha ondersteunt de organisatoren van deze ronde sinds 2009 door een diversiteit aan scooters en motorfietsen te leveren.

Tour de France

Op 6 juli verzamelt de internationale wielerelite zich in Brussel voor de 106e editie van ’s werelds beroemdste fietsevenement dat plaatsvindt van 6 t/m 28 juli 2019. De Tour de France 2019 bestaat uit totaal 21 etappes en voert de renners door twee landen en 37 verschillende regio’s in Frankrijk. De wedstrijd omvat zeven vlakke etappes, twee tijdritten, vijf heuveletappes en zeven bergetappes. Vijf hiervan eindigen bovenaan enkele van de hoogste bergtoppen van Frankrijk. Samen met duizenden bezoekers die elke etappe bijwonen geniet het evenement van een aanzienlijke internationale media-aandacht met meer dan 2.000 journalisten en fotografen die de Tour volgen.

La Vuelta

De derde grote wielerwedstrijd van 2019 is de La Vuelta 2019 in Spanje. Editie 2019 van het evenement loopt van 24 augustus tot en met 15 september en bestaat uit 21 etappes met een totale afstand van 3.272,2 kilometer. Voortbouwend op een sterke relatie met de raceorganisatoren A.S.O. stelt Yamaha ter ondersteuning van de editie 2019 van La Vuelta een vloot Niken-motoren beschikbaar.

Share Tweet Share Share E-Mail