achtergrondafbeelding

Dominerende Norton Dominator

Street-versie op komst in gelimiteerd aantal van 50 stuks

28 aug 2019, 12:12  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Van een toch al in kleine aantallen geproduceerde motorfiets een gelimiteerde versie maken? Norton kan dat. Van de Dominator komen 50 genummerde Street-versies.

De Norton Dominator is een klassieker, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk omdat je hem echt als klassieker kunt kopen. Norton bouwde de Dominator immers al in zijn vorige leven. Na de wederopbouw van het merk, die in 2008 begon, is er een nieuwe generatie Dominator uitgebracht maar wel met het uiterlijk van de klassieker. Ben je een liefhebber van de figuurlijke ‘modern classic’, dan zou het zo maar kunnen zijn dat deze Norton op je wishlist staat.

Norton Dominator Street met handgemaakte tank

Norton meldt op zijn Facebook-pagina dat er een Street-versie komt van de Dominator. Niet meer dan 50 worden er gebouwd en elk krijgt een eigen nummer. Norton zegt het succes met de Commando Street te volgen. Ook de Dominator Street krijgt een handgemaakte tank en een hoger stuur voor een meer rechte zithouding. Een ander kenmerk is de handgemaakte dubbele uitlaat. Verder onderscheidt de Street-versie zich door van carbon gemaakte delen, zoals het fly screen, het voorspatbord en zijpaneeltjes, waaronder eentje met het productienummer.

Tweecilinder met goedmoedig karakter

De Dominator Street is technisch gelijk aan de Standard. Dat betekent dat hij hetzelfde parallel-twin tweecilinderblok heeft van 961 cc. Het maximum vermogen bedraagt 71,9 pk en het koppel komt op 67 Nm. Cijfers die bij een blok passen met een goedmoedig karakter. De Norton Dominator heeft geen venijn. Het is een klassiek ogende motorfiets met een lekker knorrend geluid, zoals vroeger, waarmee het heerlijk sturen is op slingerende buitenwegen met een bij dit werk passend prestatieniveau. De kloeke remschijven met Brembo-remklauwen garanderen prima vertraging. Dat was vroeger bij de Dominator wel anders, zoals bij meer motorfietsen van toen.

Waar kun je hem kopen?

Norton heeft in Nederland geen dealer. Wil je er een hebben, dan moet je in België zijn bij Baert Classic in Verviers of Herman Verboven in Kapellen. In België is een Dominator er vanaf 23.990 euro. De prijzen van motorfietsen liggen in ons land altijd wat hoger door fiscale lasten. Via de website van Norton Motorcycles kun je de dealers zoeken. Voor de speciale Street-versie noemt Norton een prijs van 21.950 Britse pond. Je kunt er een reserveren, mits nog beschikbaar, met een aanbetaling van 2000 pond. De levering start in september 2019, dus nog voor een mogelijke aanstaande Brexit.

Share Tweet Share Share E-Mail