achtergrondafbeelding
Yamaha YZF-R1M 2019

Yamaha YZF-R1M nu te reserveren

Ultieme gelimiteerde supersporter kost 26.999 euro

31 okt 2018, 13:02  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Yamaha heeft de online orderboeken geopend van de gelimiteerde Yamaha YZF-R1M. Via een online website is de gelimiteerde race- en circuitmotorfiets alvast te reserveren. Yamaha geeft ook alvast een prijsindicatie: 26.999 euro inclusief BTW.

Geïnspireerd op MotoGP YZR-M1

Goedkoop is de Yamaha YZF-R1M daarmee niet, maar vergeet niet dat de Yamaha YZF-R1M is geïnspireerd op de MotoGP YZR-M1-machine waarop Valentino Rossi en Maverick Viñales momenteel rijden. Het is letterlijk een straatlegale supersporter met circuittechnologie.

Öhlins

Wat heeft de YZF-R1M allemaal? In ieder geval Smart EC 2 Electronic Racing Suspension (ERS) dat de demping automatisch aanpast voor meer controle tijdens het remmen, accelereren en in bochten. Ook present: een geavanceerd veersysteem van Öhlins. Dit veersysteem biedt volgens Yamaha hogere intelligentie, voor nog preciezere dynamiek op het circuit. “In combinatie met de rem- en acceleratieondersteuning profiteert de berijder van nog meer feedback en ongekende rijeigenschappen”, aldus de fabrikant.

Yamaha YZF-R1M (2018)

Quick Shifter Systeem

De YZF-R1M heeft verder nog een geavanceerd Quick Shifter Systeem, waarmee motorrijders betrouwbaar en snel kunnen op- of terugschakelen zonder de koppeling te gebruiken. Door een nieuwe interface is het nog eenvoudiger om een modus te selecteren. De nieuwe ECU werkt in combinatie met het Quick Shifter Systeem (QSS) en het Lift Control System (LIF). De gerestylede graphics op het kuipwerk accentueren de lichtgewicht koolstofvezel structuur.

Crossplane krachtbron

Met een 200 pk sterke Crossplane krachtbron, een compact aluminium/magnesium chassis en lichtgewicht koolstofvezel kuipwerk, combineert de YZF-R1M van de MotoGP YZR-M1 afgeleide technologie met het race DNA van de R-serie. Alle personen die een 2019 YZF-R1M aanschaffen, worden tevens uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de exclusieve Yamaha Racing Experience, een evenement dat in de lente van 2019 zal plaatsvinden op een van de grote circuits in Europa.

Yamaha YZF-R1M (2018)

Yamaha Racing Experience cadeau

“Dit is een unieke kans voor bezitters van een R1M om de legendarische wereld van Yamaha Racing te betreden. Net als de YZF-R1M beschikt de Yamaha Racing Experience over het pure Yamaha Racing DNA. Dit unieke meerdaagse evenement geeft motorrijders de kans om het volledige potentieel van hun machine te ontdekken. Klanten kunnen deelnemen aan workshops waarin de technische functies en elektronica van de YZF-R1M worden uitgelegd en ze samen met officiële Yamaha-rijders het circuit op gaan”, aldus Yamaha. Reserveren kan via deze link.

Share Tweet Share Share E-Mail