achtergrondafbeelding

Wil je met je Yamaha het circuit op?

Nou dat kan en hier lees je hoe!

7 feb 2023, 15:44  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Circuitrijden met je eigen motor is leuk en ook nog leerzaam. Dat is precies de gedachte achter de Yamaha Track Days op de circuits van Assen en Mettet (België).

Yamaha start dit jaar (2023) met een nieuwe serie Yamaha Track Days. Yamaha-rijders kunnen hier zichzelf en hun motorfiets beproeven op de circuits van Assen en Mettet (België). Meedoen is voor iedereen mogelijk. Dus je hoeft geen volleerd coureur te zijn. Sterker nog, je kunt ook les krijgen om de fijne kneepjes van scherper sturen te leren waardoor je op de openbare weg ook beter en veiliger gaat rijden.

Onder begeleiding of vrij rijden

Voor beginners en minder ervaren circuitrijders is er vooraf een uitgebreid instructieprogramma. Eenmaal op de baan krijgen zij begeleiding van instructeurs, die de verrichtingen na iedere sessie zullen evalueren en zo helpen met het verbeteren van de rijtechniek.

Masterclass van coureurs

Ben je al een gevorderde circuitrijder, dan mag je zonder begeleiding gaan rijden, maar wellicht is het een idee om je techniek nog verder aan te scherpen met hulp van een professionele Yamaha-coureur. Je bent immers nooit uitgeleerd! Deze professionele racers geven een gratis persoonlijke masterclass.

Proefrijden op nieuwe Yamaha’s

Ook is de Yamaha Supersport Pro Tour aanwezig. Rijders van ieder niveau worden uitgenodigd om tijdens hun sessies op de baan ook een gratis proefrit te maken op een van de nieuwe 2023 Yamaha R-serie Supersport modellen.

Uitdagende circuits

De Belgische Yamaha Track Day is op 12 mei 2023, op Circuit Jules Tacheny in Mettet. Dit kleine maar uitdagende circuit is niets minder dan spectaculair, mede door de ‘corkscrew’ halverwege de baan. Daar lijkt het alsof je helm de grond raakt! Deze Track Day wordt georganiseerd in samenwerking met Mertens Riding School. Deelname kost € 135 en dat is inclusief een gratis lunch en drankje.

Valentino Rossi

Voor de Nederlandse Track Day gaan we naar het legendarische TT Circuit Assen op 26 mei. Dit unieke circuit staat al sinds 1930 op de officiële Grand Prix kalender en is met zijn vloeiende bochten niet voor niets het favoriete circuit van Yamaha MotoGP-legende Valentino Rossi. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRT Holland.

 

Instructie erbij?

Is circuitrijden voor jou nieuw? Geen probleem. Tijdens de Yamaha Track Days in Assen, kun je je ook inschrijven voor de CRExperience. De CRExperience combitraining is een brede training waarin meerdere rij-technische aspecten op en naast de baan in theorie en praktijk aan de orde komen. Zo krijg je vertrouwen met je Yamaha en ontdek je alle mogelijkheden van het rijden op circuit. Prijzen vanaf € 165,00, inclusief gratis lunch en drankje.

Opgeven voor Yamaha Track Days

Is jouw Yamaha in technisch goede staat en heb je een volledig motorpak (of jas en broek die te verbinden zijn)? Dan nodigen wij je van harte uit om mee te doen. Meer info en inschrijven via www.yamaha-track-days.com.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen