achtergrondafbeelding

Yamaha CP3: jij kan hem ook bouwen

Creatie van Jens vom Brauck gebaseerd op XSR900

22 jul 2019, 11:21  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Yamaha-liefhebber Jens vom Brauck en oprichter van het Duitse JvB-moto heeft op basis van de 2019 Yamaha XSR900 deze CP3 ontwikkeld. Het leukste moet nog komen: onderdelen van deze motorfiets zijn binnenkort gewoon te koop zodat jij ook een CP3 kan bouwen.

Conceptauto’s

Aan de 850 cc grote driecilinder van de XSR900 is niets gewijzigd. JvB-motor heeft zich puur op het design gericht. “Ik wilde dat de CP3 er snel uit zo zien, zonder agressief te zijn”, aldus Vom Brauck. “Ik ben groot fan van conceptauto’s uit de jaren 70 en 80 en heb daar veel inspiratie door gekregen. De fiets heeft een ingetogen, strakke look en oogt als een conceptbike.”

Speciale kit

Er zullen vast mensen zijn die na het zien van de CP3 ook zelf zo’n motor willen bouwen. Daarom ontwikkelt JvB-moto een speciale kit om een XSR900 om te bouwen tot CP3. De kit bestaat uit wielcovers, remmen, voetensteunen, een zadel, uitlaat, een ander voorscherm, andere tankkappen, een handgemaakt achterwerk met LED-achterlicht, een andere snelheidsmeter, een ander stuur, een gewijzigde koplamp, LED-knipperlichten en een verkorte kentekenplaathouder. Naar verwachting is deze kit vanaf begin 2020 te bestellen op de webshop van JvB.

Meer creaties

Het is niet voor eerst dat JvB-moto samenwerking met Yamaha. Al in 2015 presenteerde het bedrijf de 2015 VMax ‘Infrared’. Daarna kwam JvB-moto nog met de Super 7, gebaseerd op de XSR700.

Share Tweet Share Share E-Mail