achtergrondafbeelding

Voor je agenda! Yamaha Ténéré Travel Trophy

Adventure-event voor Yamaha Ténéré-rijders

14 dec 2022, 17:04  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Maximaal 200 deelnemers kunnen meedoen aan een speciaal event ter ere van 40 jaar Yamaha Ténéré. Voorwaarde: je moet zo’n motor hebben en snel inschrijven.

In 2023 bestaat de Yamaha Ténéré 40 jaar. Voldoende reden voor een feestje en dat komt er in de vorm van een Yamaha Ténéré Travel Trophy van 10 juni tot en met 16 juni. Tijdens dit reisevenement krijgen 200 Yamaha Ténéré rijders de kans om met de eigen motor een onvergetelijk avontuur te beleven.

Ténéré Town bivak

De Yamaha Ténéré Travel Trophy start 10 juni 2023 in een groot bos rondom een Frans château in het noorden van Frankrijk. Na aankomst in de Ténéré Town brengen de deelnemers de eerste nacht door in een bivak. Op zondag 11 juni staat de Ténéré Experience dag op het programma. Op een 33 hectare groot offroad-terrein kunnen deelnemers trainingen volgen en meedoen aan tal van behendigheidsproeven als voorbereiding op de avontuurlijke meerdaagse tocht.

Totaal van 5 etappes

De tocht met de Yamaha Ténéré begint op 12 juni. Tot en met 16 juni staan er vijf etappes op het programma door Frankrijk, Andorra en Spanje. De routes leiden voor een groot deel over onverharde paden en wegen. Volledig verharde alternatieve routes zijn beschikbaar.

Yamaha Ténéré Travelers

Ook al is de Ténéré Travel Trophy geen race. Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen waarmee de deelnemers punten kunnen verdienen om in het klassement te stijgen. Op vrijdag 16 juni zal de top drie Ténéré Travelers gehuldigd worden. Na het ontbijt op zaterdag 17 juni is het programma afgelopen.

Prijzen en deelname

Ondanks dat het evenement ingericht is op kamperen, is er ook de mogelijkheid om iedere nacht een kamer te boeken. De ticketprijs voor het evenement bedraagt € 999,-. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een optioneel Dealer Package af te nemen voor € 700,-. Dat omvat een check-up van de motorfiets bij de dealer, motortransport, busreis en bagagetransport. Aanmelden kan via https://www.teneretraveltrophy.com/

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen