achtergrondafbeelding
Vespa GTS 2019 lineup

Vespa GTS van Piaggio is krachtigste Vespa-motorscooter ooit

Bella Italia in de stad en ver daarbuiten

14 feb 2019, 7:15  •  Nieuws
Kris Spithout Door Kris Spithout. De motorolie stroomt deze "Greasemonkey" letterlijk door de aderen. Gek van motoren en liefhebber van het zwaardere Amerikaanse werk.

Het vlaggenschip van Piaggio – de Vespa GTS – heeft een behoorlijke upgrade ondergaan. De nieuwe 300 HPE is met meer dan 23 pk de meest krachtige en efficiënte motorscooter uit de geschiedenis van het Italiaanse merk.

Vespone

De Vespa GTS is gebaseerd op zijn beroemde voorganger, de legendarische “Vespone”, zoals de grotendeels stalen Vespa liefkozend genoemd werd. Het nieuwe Vespa GTS-gamma bestaat uit vijf versies, te weten de GTS, GTS Touring, GTS Super, GTS SuperSport en de gloednieuwe Vespa GTS SuperTech. De modellen hebben een rijke uitrusting met onder meer een kleuren TFT-scherm met smartphoneconnectiviteit via het Vespa MIA systeem.

Keuze uit twee motoren

Er zijn twee motortypes, de reeds bestaande 125 cc ééncilinder en de nieuwe 300 HPE (High Performance Engine). De nieuwe 300 HPE levert 23 pk en is volgens de fabrikant zuinig.

Prijzen en kleuren

De GTS 125 staat bij de dealer vanaf 5.489 euro, zijn grotere broer – de GTS 300 – is verkrijgbaar vanaf 6.109 euro. Beide modellen zijn tegen meerprijs verkrijgbaar als touring-versie met fraaie verchroomde detaillering. De Vespa GTS 125 en 300 zijn verkrijgbaar in vier kleurstellingen: Grigio Dolomiti, Nero Vulcano, Beige Eleganza en Azzuro Incanto.

Vespa GTS 300 2019 kleuren

Accessoires

Wil je je Vespa GTS nog iets meer eigen maken, dan kun je kiezen voor een in kleur meegespoten topkoffer met rugsteun of een extra groot windscherm. Geen topkoffer maar wel bagage meenemen? Dan kies je voor het verchroomde bagagerek. Voor alle beschikbare accessoires kijk je op de website van Vespa.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen