achtergrondafbeelding

Super73 presenteert zijn eerste elektrische motorfiets

Producent van lifestyle gerichte e-bikes showt prototype

24 nov 2022, 11:00  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De C1X is niet meer dan een designstudie van een elektrische motorfiets. Een creatie van de e-bike specialist Super73. Een Amerikaans bedrijf dat zich tot dusver richt op fraai gestileerde fietsen met elektrische ondersteuning.

Van de C1X zijn er nog nauwelijks technische details gedeeld door Super73. Op de website kunnen belangstellenden reacties geven op het ontwerp en zich bovendien registreren als geïnteresseerde koper.

Compacte C1X

De C1X is beslist geen grote motorfiets. Dat zie je al aan de 15-inch wielen. Super73 stelt dat het gewicht van de machine laag is. Het brede stuur doet denken aan dat van een offroad-machine. De korte bouw maakt duidelijk dat wendbaarheid prioriteit is geweest voor de ontwerpers.

Opladen binnen een uur

Super73 meldt dat opladen van de batterij tot 80% in minder dan een uur kan. Daarbij wordt niet vermeld wat de capaciteit is van de batterij. Gezien de beloofde actieradius van 160 km in stadsgebruik is het zeker geen klein exemplaar. En beslist groter dan de batterijen die Super73 in zijn e-bikes gebruikt.

Lees ook: All-terrain e-bike of elektrische crossmotor

C1X-story wordt vervolgd

Over productie en levering is nog niets bekend, maar de C1X zal vast en zeker een vervolg krijgen als er voldoende belangstelling is van potentiële gebruikers en kopers.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen