achtergrondafbeelding

Super73 komt met speciale Porsche-bike

Geïnspireerd op de Kremer Racing Porsche 935

7 okt 2021, 16:42  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter.

Super73 – bekend van de opvallende e-bikes – komt met speciale Porsche-bike, geïnspireerd op de Kremer Racing Porsche 935, een auto die in de jaren ‘70 wereldwijd furore maakte op de circuits, van de 24 uur van Le Mans tot de 24 uur van Daytona.

Opvallende kleurstelling

De Porsche e-bike van Super73 is een eerbetoon aan de rijke, ruim zestigjarige racehistorie van Porsche. De e-bike is voorzien van de opvallende kleurstelling, bestaande uit turkoois, paarse, rode en oranje kleuren. Het turkoois domineert het kleurenschema van het frame, schichten paars accentueren het frame en de handgrepen, de pedalen zijn afgewerkt in brandweerrood. De klassieke brandblusser in racestijl maakt de look helemaal af.

BBS-velgen

Super73 heeft ook een paar gouden BBS-velgen toegevoegd, vergelijkbaar met racers uit de seventies. Ook heeft de e-bike een heldere gouden ketting op de single-speed aandrijflijn. Het zwart alcantara zadel is voorzien van witte biezen en is geïnspireerd op het klassieke interieur en de racestoelen van de Porsche. De Apache Fattyslick-banden zijn gemonteerd voor verbeterde prestaties en dat klassieke racegevoel.

Sinds 2016

Super73 werd in 2016 opgericht in Zuid-Californië en bedient de Europese markt vanuit Amsterdam. Het bedrijf levert diverse e-bikes, zoals de Z-, S-, en R-series. Prijzen lopen uiteen van 1.599 euro voor de Z-Series tot 4.199 euro voor de R-Series. De prijs van de Porsche e-bike van Super73 – gebaseerd op de R-Series – is nog niet bekend.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen