achtergrondafbeelding

Strakke kuip voor Zero SR/S

Nu serieuze actieradius: tot 320 km elektrisch motor rijden

25 feb 2020, 15:17  •  Nieuws
Wim Otten Door Wim Otten. Doorgewinterd journalist met heldere kijk op content. Thuis in de wereld van auto’s, vrachtauto’s en techniek maar vooral van motorfietsen. Rijdt op een sporttoer motorfiets: BMW R 1250 RS.

Hiermee kun je voor de dag komen. Op het eerste gezicht zal niet iedereen direct doorhebben dat deze Zero SR/S een elektrische motorfiets is.

Pittig en brutaal

Zero heeft de ‘kale’ SR/F voorzien van een gestroomlijnde kuip. Deze nieuwe variant, genaamd SR/S, komt daarmee beslist goed voor de dag. Vooral de vorm van de dubbele koplampen geven deze elektrische motor een pittig en brutaal front. Als je niet anders zou weten, dan verwacht je niet dat achter het plaatwerk een batterij zit met een elektromotor.

Door kuip 13% meer rijbereik

De kuip zorgt voor een flink lagere luchtweerstand. Volgens Zero rijdt de /S tot wel 13% verder op een volle batterij dan de naakte SR/F zonder kuip. Door de kuip is de zitpositie ook wat meer rechtop. Dat maakt het rijden comfortabeler. De volledige kuip op de nieuwe SR/S zit strak om het vakwerkframe van de motorfiets.

Tot 320 km op volle batterij

De Zero SR/S haalt nu maximaal een actieradius van 320 km op een volle batterij van 14,4 kWh, dan moet je wel kiezen voor de optionele extra Power Tank (3,6 kWh). Zonder deze extra batterij is de actieradius maximaal 259 km.  Let wel, het gaat hier om waarden voor rijden in de stad, waarbij energie wordt teruggewonnen bij het remmen.

Tot 200 km/uur

Op de snelweg en bij hogere snelheden zul je minder ver komen. Zeker als je de maximum snelheid van 200 km/uur regelmatig aantikt. De elektromotor levert maximaal 82 kW (110 pk). Nog indrukwekkender is het hoge koppel van 190 Nm. Dat is echt veel voor een motor. Daardoor zal de Zero SR/S heel snel optrekken. Een acceleratietijd wordt echter niet genoemd.

Snelladen in 60 minuten

Afhankelijk van de versie heeft de Zero SR/S een lader van 3 kW of 6 kW. In het eerste geval is snel op te laden in 80 of 60 minuten tot 95% van de maximale capaciteit van de batterij. Bij normale laadsnelheid duurt het laden tot 100% tussen de 2,5 en 4,5 uur.

Prijs Zero SR/S

Een prijspakker is het niet, maar dat is geen enkele elektrische motor. Kies je voor de SR/S Premium met snellader dan moet je 27.165 euro neertellen. De versie Standaard zonder snellader komt op 24.925 euro.

Lees ook: Zero SR/F heeft degelijke actieradius

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen