achtergrondafbeelding

‘Dikke’ elektrische Zero voor een prikkie

Nu met flinke korting en bij zakelijk gebruik

20 apr 2023, 18:52  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Met een korting van 3.500 euro en gebruik van investeringsaftrek, wat weer kan sinds 1 januari 2023, rij je nu een nieuwe Zero DSR/X of SR/S(F) voor een aanzienlijk lager bedrag dan de circa 26 mille die je tot dusver voor deze modellen kwijt was.

Zero Motorcycles is het merk met het grootste modelaanbod aan elektrische motorfietsen. En het is als dik tien jaar actief in ons land. Nu draait Zero de gaskraan vol open om de verkoop aan te jagen. Alle ijzers worden in het vuur gegooid om je op de elektrische motorfiets te laten stappen.

Korting op Zero motorfietsen

Je kunt moeite hebben met de actieradius of de laadtijd. De aanschafprijs van zo’n 26 mille voor een Zero DSR/X allroad of SR/S sporttoermodel dan wel een SR/F roadster is ook best slikken. Natuurlijk ze presteren goed, trekken op als een malle in zo’n 3 seconden van 0 naar 100 km/uur. Voor hetzelfde bedrag heb je echter ook een ‘dikke’ allroader op benzine, zoals bijvoorbeeld de BMW R 1250 GS.

Offensief van Zero

Zero speelt nu troeven uit en gaat in het offensief. Op de DSR/X, SR/F en SR/S geldt nu een cash back-actie met 3.500 korting op de nieuwprijs. Zero Motorcycles wijst verder op de vele fiscale voordelen voor zakelijke kopers. Bedrijven kunnen sinds 1 januari 2023 weer gebruikmaken van de Milieu Investerings Aftrekregeling (MIA). Tot 45% van de investeringskosten kan je aftrekken van de bedrijfswinst. Verder geldt vanaf de genoemde datum ook de VAMIL-regeling. Met deze fiscale stimuleringsmaatregel kan je tot 75% van de investering afschrijven op een zelf te bepalen tijdstip.

Investeringsaftrekregelingen

Dus zie je wel wat in een elektrische motorfiets, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer of zakelijk gebruik, sla dan aan het rekenen. Heb je niet zelf een bedrijf, maak dan je werkgever attent op de investeringsaftrekregelingen. Dan moet je het rijden op een elektrische motor natuurlijk wel zien zitten. De ervaring is dat dat rijden supersnel went. De acceleratie is indrukwekkend en het sturen met een Zero gaat licht en wendbaar.

Lees ook: rijtest Zero SR/S

Woon-werkgebruik

Als er bovendien de mogelijkheid is om bij het werk de motor op te laden dan is de elektrische motor interessant voor woon-werkgebruik. Zelfs als je hem zelf aanschaft met de korting van Zero en dus fiscaal niets kunt aftrekken. Je rolt wel soepel tussen de file door, kunt makkelijk parkeren en de gebruiks- en onderhoudskosten zijn lager dan bij een benzinemotor.

Onder de tien mille!

Zero geeft op zijn lichtere modellen en goedkopere modellen een korting van 1.500 euro. We noemen bijvoorbeeld een DS of FX. Die laatste heb je dan vanaf 13.940 euro. Met MIA en VAMIL is dat bedrag terug te brengen onder de tien mille. De FX is vooral voor de kortere afstanden en door zijn lichte bouw uitermate geschikt voor gebruik in druk verkeer in de stad.

Kijk anders even op de cash back-pagina van Zero Motorcycles.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen