achtergrondafbeelding
Triumph Rocket III 2019

Sneak Peak: de nieuwe Triumph Rocket III 2019

Triumph's mastodont keert terug als sportieve cruiser

27 dec 2018, 12:00  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Na de introductie van de Street Scrambler, Scrambler 1200, de Street Twin, T120 Ace en de T120 Diamond heeft Triumph voor 2019 nóg een troef achter de hand. De Triumph Rocket III.

Triumph Rocket III 2019

Officieel is er nog niks bekend maar tijdens een besloten dealerconferentie in oktober zijn er beelden uitgelekt die een compleet vernieuwde Triumph Rocket III laten zien. Zou dit dan toch een serieuze comeback betekenen?

Dat belooft wat!

De beelden zijn veel belovend. Zo zien we de vertrouwde grote dubbele koplampen terugkomen. Maar je ziet ook dat de Rocket III achter in plaats van de dubbele veren nu een mono swingarm heeft. Waarschijnlijk is het hele frame daarop aangepast. De drie uitlaatbochten komen uit in twee dikke einddempers.

Van tourer naar sportieve cruiser

Aan de voorkant is de Rocket III voorzien van een up-side-down vork en een recht stuur. Samen met de korte race buddy en de naar voor geplaatste voetsteunen heeft hij wel wat weg van de Ducati XDiavel S. Overall oogt de Triumph Rocket III een stuk agressiever en vooral veel sportiever dan zijn voorganger. Exacte specificaties zijn nog niet bekend maar als deze de oude moeten gaan overtreffen dan kunnen wij niet wachten hem te testen. We houden je op de hoogte.

Lees ook: Motortest – XDiavel S (2018)

Beeld: Ben Purvis/CycleWorld

Share Tweet Share Share E-Mail