achtergrondafbeelding
SEAT eXS KickScooter

SEAT komt met eXS KickScooter

Ontwikkeld in samenwerking met Segway

9 nov 2018, 8:23  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Autofabrikant SEAT presenteert op de Smart City Expo World Congress in Barcelona de eXS KickScooter. Het voertuig is speciaal ontwikkeld voor stedelijk gebruik. Je parkeert je auto dus buiten de stad en de laatste kilometers op de eXS KickScooter af, de zogeheten last miles.

Segway

“De eXS KickScooter is een perfecte oplossing voor micromobiliteit voor gebruikers die op een efficiënte en duurzame manier de stad willen doorkruisen”, aldus SEAT. Voor de ontwikkeling van de eXS KickScooter heeft SEAT samengewerkt met Segway, marktleider op het gebied van elektrisch aangedreven ‘Personal Transporters’.

SEAT eXS KickScooter

Stedelijke omgeving

“We willen dat SEAT de benchmark wordt op het gebied van micromobiliteit. Iedereen die in een stedelijke omgeving woont, moet bekend zijn met de mogelijkheden die SEAT biedt om op een economische, duurzame, wendbare en leuke manier door de stad te reizen,” zegt SEAT Product Marketing directeur Lucas Casanovas.

SEAT eXS KickScooter

LED-verlichting

De SEAT eXS KickScooter kan tot 25 km/u halen en is uitgerust met LED-verlichting aan de voor- en achterzijde, een LCD-scherm, cruise control en een antidiefstalbeveiliging. Met een extra batterij behoort een bereik van zo’n 45 kilometer tot de mogelijkheden.

Onderzoek

SEAT is op zoek naar een aantal steden in Spanje om een ​​pilottest uit te voeren met de elektrische step. SEAT stelt in die steden een aantal eXS KickScooters beschikbaar waar het publiek op kan rijden. Een onafhankelijk bedrijf zal daarbij het potentieel van de eXS onderzoeken om de mobiliteit in stedelijke centra te verbeteren.

SEAT eXS KickScooter SEAT eXS KickScooter

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen