achtergrondafbeelding

Er is een alternatief voor de SEAT MÓ eScooter 125

"SEAT MÓ eScooter 125 voorlopig niet voor Nederland"

12 apr 2021, 15:55  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

De Nederlandse SEAT-importeur heeft vooralsnog geen plannen om de elektrische SEAT MÓ eScooter 125 naar Nederland te halen. Toch is er een alternatief, omdat de SEAT gebaseerd op een bestaand model.

Geen plannen

“We hebben vooralsnog geen plannen om dit model naar Nederland te halen”, aldus een woordvoerder van de Nederlandse importeur in gesprek met MotorRAI.nl.

240 Nm

In Spanje wordt de elektrische scooter al enige tijd geleverd. De vanafprijs van het model bedraagt daar 6.250 euro. De specificaties spreken aan. Het model heeft 9 pk aan piekvermogen en een elektromotor met een stevige 240 Nm aan koppel. Daarmee heeft de SEAT MÓ eScooter 125 het acceleratievermogen vergelijkbaar met een 250cc motorfiets. De topsnelheid komt uit op 100 km/u. De scooter accelereert van 0-50 km/u in 3,8 seconden.

Uitneembare batterij

De 41 kilogram zware, 5,6 kWh grote batterij zorgt voor een actieradius van 127 tot 137 kilometer, op papier dan. Uiteraard is een en ander afhankelijk van het rijgedrag, de snelheid en het typewek. Het opladen van de batterij duurt overigens 5 tot acht uur. Saillant detail: de accu is uitnaambaar en kan op een trolley-achtige manier verplaatst worden. Zo neem je hem eenvoudig mee naar binnen op kantoor.

Slim

Het model van SEAT is ook ‘slim’, want via een app kun je hem eenvoudig verbinden met je smartphone. Zo kun je gebruik maken van navigatiediensten en kun je hem over-the-air ontgrendelen over vergrendelen. Ook weet je altijd waar de e-scooter te vinden is.

De oplossing

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel goed, alleen komt de elektrische motorscooter van SEAT dus voorlopig niet naar Nederland. Gelukkig is er een alternatief. Het model van SEAT is namelijk gebaseerd op de Silence S01. Sterker nog: de modellen hebben een identieke uitstraling en hebben exact dezelfde specificaties. De Silence S01 is wel in Nederland leverbaar. Hij kost hier 6.600 euro. Nog een kleine kanttekening: de Silence S01 is ook leverbaar als brom- en snorvariant (25 en 45 km/u).

Drie rijstanden

Het 100 km/u-model heeft drie standen. In standje Eco haal je maximaal 70 km/u, in City is dat 85 km/u en standje Sport resulteert in snelheden tot 100 km/u. In die laatste stand rem het systeem ook sterker af op de elektromotor. De Silence S01 wordt geleverd in zwart, wit of ‘Kawasaki’-groen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen