achtergrondafbeelding

Nu in het echt: de SEAT eScooter

Beschikbaar voor particuliere klanten en deelprojecten

29 jan 2020, 6:23  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Deze 100 procent elektrische motorscooter van autoproducent SEAT komt in 2020 op de markt in 125 cc-categorie. De eScooter komt beschikbaar voor zowel particuliere klanten als deelprojecten, maar voorlopig alleen in Spanje.

Speciaal ontwikkeld voor stedelijk gebruik

SEAT gaat de 100 procent elektrische scooter zelf verkopen. De eScooter is speciaal ontwikkeld voor stedelijk gebruik. Tijdens de onthulling van de nieuwe SEAT Leon was de elektrische scooter in vol ornaat te zien. SEAT heeft gekozen voor een clean design, een fors windscherm en matte tinten. Opvallend is dat het achterwiel volledig dicht is, zo heeft vuil geen invloed op de elektromotor.

Silence

Voor de ontwikkeling van deze eScooter concept sloeg SEAT de handen ineen met de elektrische motorfietsfabrikant Silence die in ‘motorstad’ Barcelona is gevestigd. Wat de eScooter van SEAT gaat kosten, is nog niet duidelijk.

Share Tweet Share Share E-Mail