achtergrondafbeelding

Royal Enfield, KTM, Husqvarna en Yamaha verlengen garantie door coronavirus

Servicegericht denken

9 apr 2020, 16:09  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Motorfietsmerken Yamaha, KTM, Husqvarna en Royal Enfield hebben de garantietermijn door het coronavirus verlengd, aangezien nu veel motorfiets binnen blijven staan, of omdat veel garages gesloten zijn.

Yamaha

Bij Yamaha geldt het volgende: eigenaren van een Yamaha – of dat nu een motorfiets of een buitenboordmotor is – waarvan de garantie tussen 1 maart en 31 mei 2020 afloopt, genieten van drie maanden langer garantie.

Royal Enfield

Voor Royal Enfield geldt hetzelfde: “We maken bekend dat we via het erkende dealernetwerk de garantieperiode met drie maanden verlengen voor elke motorfiets waarvan de periode tussen maart en mei 2020 afloopt”, aldus Jurgen van Son van MotoMondo BV, importeur van onder meer Royal Enfield.

KTM en Husqvarna

Gezien de moeilijke ‘Covid-19’-situatie en de huidige lockdown maatregelen verlengen KTM en Husqvarna de fabrieksgarantie met drie maanden. Alle Straat & Offroad Motoren van KTM en Husqvarna waarvan de fabrieksgarantie is verlopen tussen 1 maart en 30 april 2020 komen in aanmerking voor een verlengde garantie van 3 maanden. Hierbij gelden nog steeds alle regels en voorschriften van de fabrieksgarantie en worden de wettelijke garantie rechten van de klanten niet aangetast.

Crisis

Deze maatregel heeft Royal Enfield genomen om ervoor te zorgen dat de klantenondersteuning en de ervaringen niet negatief worden beïnvloed door de huidige crisis. Mocht er een aankondiging komen van verdere verlengingen van de periode, dan zullen er passende wijzigingen worden aangebracht in de huidige garantieverlenging.

Europees niveau bij Yamaha

Bij Yamaha is de garantieverlenging op Europees niveau afgesproken, omdat in landen buiten Nederland sprake is van een totale lockdown. Het is in die landen lastig om een garantiekwestie aan te kaarten. Eigenaren van een Yamaha in Nederland profiteren mee van deze regeling.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen