achtergrondafbeelding
Indian Motorcycle Chieftain 2019

Re-design Indian Chieftain

2019 Chieftain modellen kenmerken zich door een meer gestroomlijnde en agressieve styling

7 sep 2018, 13:52  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

De Chieftain – bekend om zijn stuureigenschappen, kracht en comfort – heeft een re-design ondergaan. De 2019-modellen van de Indian Chieftain, Chieftain Dark Horse en Chieftain Limited kenmerken zich door een meer gestroomlijnde en agressieve styling. De 2019 Indian Chieftain Classic behoudt zijn traditionele kuip en iconische voorspatbord.

Indian Chieftain pakt door

De re-designed Chieftain line-up pakt de ontwikkeling die in 2017 is gestart met de introductie van het 10-spaaks, 19-inch contrast-cut voorwiel en het open spatbord op de Chieftain Limited en Chieftain Elite verder door. De positieve feedback van klanten leidde tot de ontwikkeling van deze vernieuwde line-up.

Motoren blijven ontwikkelen

“Met de ontwikkeling van Indian Motorcycle willen we de line-up uitbreiden met meer agressieve styling opties terwijl we de beschikbaarheid van de meer klassieke behouden”, zegt Reis Wilson, Senior Directeur van Indian Motorcycle. “Het is belangrijk dat we motoren blijven ontwikkelen voor klanten met uiteenlopende voorkeuren voor stijl, zoals de vernieuwde Chieftain.”

Agressieve styling

De vernieuwde Chieftain kenmerkt zich door een re-designed kuip en zadeltassen met scherpere lijnen en hoeken die de motor een meer gestroomlijnd uiterlijk geven. Een kleinere kuip, LED-verlichting en nieuwe voorvorkbescherming geven de motor een gestroomlijnd uiterlijk aan de voorkant.

Nieuwe logo’s sieren tank en zadeltassen

De Chieftains nieuwe gestroomlijnde zadeltassen met spatbordafdichtingen in dezelfde kleur geven de motor een custom look. Het nieuwe Rogue Gunfire zadel geeft de motor een slank profiel. Nieuw vormgegeven logo’s op de tank en zadeltassen en de iconische Indian headdress op het voorspatbord maken het plaatje compleet.

Indian Motorcycle Chieftain 2019

Keuze uit drie verschillende rijeigenschappen

Naast de aanpassingen in stijl en design, beschikt de 2019 Chieftain line-up over nieuwe technologie die het rijcomfort verhogen. Voor een customized rij-ervaring kan er worden gekozen tussen drie rij-modi: Tour, Standaard en Sport. Met deze modi heeft de Chieftain drie verschillende persoonlijkheden. Bij alle 2019 Chieftain’s schakelt de achterste cilinder zich uit als deze stationair loopt.

Nieuw kleurenpalet

De 2019 Chieftain Dark Horse is verkrijgbaar in White Smoke, Bronze Smoke and Thunder Black Smoke. Het model is uitgerust met een premium zwarte keramische uitlaat en een glimmend zwarte afwerking op de primary, kleppendeksels, stoterstangbuizen, nokkenasdeksel en de zadeltas scharnieren voor een custom “blacked-out” uitstraling.

Vernieuwd audiosysteem

Tevens zijn er diverse aanpassingen gedaan aan het audiosysteem die de kwaliteit van het geluid hebben verbeterd. De tweeters gescheiden van de mid-range speakers voor een betere output en helderheid van het geluid. Een dynamische equaliser past de frequenties aan op verschillende snelheden. Op basis van de snelheid verandert de equaliser automatisch naar een optimale frequentie om te compenseren voor geluid van de weg, wind en motor. Dit resulteert in een helder geluid van 100 watt premium audio bij alle snelheden.

50% meer geluid met PowerBand Audio

Ook nieuw is de introductie van een krachtig audio systeem. Met PowerBand Audio, kunnen rijders hun audio configureren tot 50% meer geluid dan met het standaard audio systeem. Het systeem is ontwikkeld met een geïntegreerde versterker op de speaker een aparte versterker is niet nodig. Het premium audio pakket is volledige geïntegreerd met Indian Motorcycle Ride Command.

Indian Motorcycle Chieftain 2019 range

Drie upgrade kits beschikbaar

Als de PowerBand Audio speakers zijn geïnstalleerd, dan herkent Ride Command deze upgrade automatisch en verandert de equalizer automatisch van een 5-bands equalizer naar een 9-bands equalizer. Rijders kunnen kiezen uit drie kits: PowerBand Audio (kuip upgrade), PowerBand Audio Plus (kuip en zadeltas upgrade) en PowerBand Audio Plus met optionele topkoffer (kuip, zadeltassen en optionele topkoffer).

Maak je Chieftain nog meer eigen

Rijders kunnen de Chieftain verder customizen met diverse accessoires zoals verlengde en verkorte zadelconfiguraties, verschillende sturen en in kleur meegespoten accessoires zoals lage kuipdelen, zadeltas audio deksels en topkoffers om de motor een customized look te geven.

Share Tweet Share Share E-Mail