achtergrondafbeelding
Indian Motorcycle FTR 1200 S

Primeur voor Indian Motorcycle tijdens Bigtwin Bikeshow!

Indian Motorcycle FTR 1200, 1200 S én 2019 Chieftain voor het eerst te zien in Nederland

30 okt 2018, 13:45  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Ook zo benieuwd naar de nieuwe modellen van Indian Motorcycle? Dan is de jaarlijkse Bigtwin Bikeshow & Expo in Houten een aanrader. Indian Motorcycle showt naast de nieuwe FTR-modellen ook de nieuwe 2019 Chieftain.

Nieuwe standaard

De compleet nieuwe FTR 1200 is geïnspireerd op de FTR 750 racer en is volgens Indian Motorcycle de nieuwe standaard voor Amerikaanse motoren. Het model werd eerder dit jaar voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens de Intermot motorbeurs in Duitsland.

Indian FTR 1200

De FTR 1200 word aangedreven door een 1203 cc V-twin motorblok voorzien van behoorlijk wat koppel onderin het toerenbereik. Door de sportieve zithouding en de wendbaarheid is hij geschikt voor dagelijks gebruik.

Indian FTR 1200 S

De FTR 1200 S doet er nog een schepje bovenop. Zo heeft hij een 13-inch touchscreen met Ride Command systeem. De 1200 S heeft volledig instelbare achterophanging met instelbare veerdruk en veerweg. Voor heeft hij een eveneens verstelbare upside down voorvork. Technologie als stabiliteitscontrole, traction-control, wheely-control en ABS helpen de rijder de motor beter te beheersen onder alle weersomstandigheden. De verschillende rijmodi zijn via het touchscreen in te stellen en ook individueel aan te passen.

Indian Chieftain 2019

De nieuwe Chieftain heeft scherpere lijnen dan zijn voorganger en heeft als krachtbron het Thunderstroke 111 V-Twin motorblok. Een bewezen combinatie voor een fijne rijervaring. Het 19-inch voorwiel van de Chieftain is een knipoog naar Amerikaanse bagger scene waar momenteel ‘groter, grootst’ de trend is. Ook de nieuwe Chieftain heeft een groot touchscreen met Ride Command systeem. Om onderweg maximaal te genieten van je eigen playlist heeft de Chieftain een 100 watt audiosysteem aan boord. Wat nieuw is zijn de drie rijmodi met onder andere cilinderuitschakeling voor de achterste cilinder. Dit zorgt voor meer rijcomfort maar wel met extra power als de situatie er om vraagt.

Indian Motorcycle Chieftain 2019

Bigtwin Bikeshow & Expo

Naast het complete modellengamma kun je ook kennismaken met de kleding- en accessoirelijn van Indian Motorcycle (Hal 1, stand I042). Bigtwin Bikeshow & Expo duurt van vrijdag 2 november tot en met zondag 4 november. Meer info over de beurs vind je op bigtwin.nl.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen