achtergrondafbeelding

RAI Vereniging: “Pak in coronatijd een tweewieler als alternatief vervoersmiddel”

Campagne #unlockyourfreedom

20 aug 2020, 11:09  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Om mensen in coronatijd te activeren om een tweewieler als alternatief vervoersmiddel in overweging te nemen, start RAI Vereniging met de campagne #unlockyourfreedom.

De kans is er nu!

Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging: “Door de uitbraak van corona is ons dagelijkse patroon ruw doorbroken. We stapten in die volle bus, tram, trein of metro of sloten aan in de file. Een patroon waar we meestal niet eens over na dachten, kwam abrupt tot stilstand. Nu de samenleving langzaam weer op gang komt, is dit een uitgelezen moment om mensen te prikkelen om met een andere bril naar hun dagelijkse vervoer te kijken. Het moment is er nu, de tijd is er nu, de kans is er nu. Dit is hét moment om voor een tweewieler te kiezen.”

Bewegingsvrijheid

De tweewieler biedt volgens Van Eijck bewegingsvrijheid om te gaan en staan waar je wilt en het contact met anderen beperkt is. Van Eijck: “Daarnaast sta je bijna nooit meer in de file en heb je altijd een parkeerplek. Zeker nu het najaar er weer aankomt en de files gaan toenemen. Op een tweewieler heb je het dus slim bekeken. Door te kiezen voor de motor, scooter, speed pedelec, e-bike of fiets, beweeg je jezelf vrij in het nieuwe normaal.”

#unlockyourfreedom

De claim #unlockyourfreedom benadrukt de vrijheid die je hebt op een tweewieler. In de campagne wordt de ontvanger uitgedaagd om na te denken over verschillende stellingen: reis je met een mondkapje in het OV en sta je straks weer in de file? Of kies je voor de vrijheid van een tweewieler? De stellingen worden ondersteund door beelden die de doelgroep prikkelen om hier goed over na te denken.

Inzet communicatiemiddelen

De campagne wordt online verspreid. Hiervoor wordt ingezet op een videoadvertentie op YouTube en diverse social media advertenties voor Facebook, Instagram en LinkedIn. Op de website www.unlockyourfreedom.nl ontdek je in een paar klikken welke tweewieler het beste bij je past. Naast de voordelen van een tweewieler en praktische tips van andere rijders, is er bijvoorbeeld ook informatie te vinden over het behalen van de verschillende rijbewijzen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen