achtergrondafbeelding
Piaggio Vespa Elettrica

Piaggio Vespa Elettrica: elektrisch steden verkennen

Productie volledig elektrische Vespa Elettrica van start

29 aug 2018, 12:30  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Het Italiaanse Piaggio is gestart met de productie van de allereerste volledig elektrische scooter van de firma: de Vespa Elettrica. Vanaf oktober 2018 staat de Vespa Elettrica bij de dealers.

Piaggo Vespa Elettrica rijdt volledig elektrisch

Wie kent de vrolijk pruttelende Vespa scootertjes van Piaggio niet? Ze zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Wat niet iedereen weet is dat deze én vergelijkbare scooters van andere merken wat uitstoot betreft niet heel goed scoren. Daarom ging Piaggio aan de slag met het ontwikkelen van een volledig elektrische Vespa. Dat werd deze Vespa Elettrica.

Dezelfde looks, andere aandrijflijn

Piaggo Vespa Elettrica

Duizend keer opladen

Met een volledig opgeladen accu moet de Vespa Elettrica maximaal 100 kilometer kunnen rijden. Het opladen van de accu neemt ongeveer 4 uur in beslag. Als je een beetje zuinig met de accu omgaat, kan deze 10 jaar mee gaan. Dat staat garant voor ongeveer duizend keer opladen. Volgens Piaggio verschijnt er later ook nog een hybrideversie van de scooter. Deze Elettrica X heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor.

Vespa Elettrica met Artificial Intelligence

De Vespa Elettrica zit bomvol moderne technologie (AI) die de bestuurder helpt bij het waarnemen van potentiële gevaren. Zo is de scooter voorzien van een systeem dat andere voertuigen en mensen in de buurt kan detecteren. Het display van de Vespa Elettrica laat via real-time kaartinformatie verkeersinformatie zien.

Prijs nog niet bekend

Prijzen zijn nog niet bekend maar volgens Piaggio zullen die worden afgestemd op het topsegment van het huidige Vespa-assortiment. Meer informatie over Vespa vind je op de website!

VIDEO: Vespa Elettrica

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen