achtergrondafbeelding
Peugeot P2X Roadster en Café Racer

Peugeot presenteert twee opvallende conceptmotoren

De Peugeot P2X 125 cc Roadster en 300 cc Café Racer

27 okt 2018, 9:12  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Peugeot kennen we voornamelijk als producent van auto’s en motorscooters. Tijdens de Autosalon in Parijs afgelopen oktober presenteerde Peugeot twee conceptmotoren waar wij erg blij van worden.

Peugeot P2X

De Peugeot P2X is er in twee versies: de 125 cc Roadster en de 300 cc Café Racer. Beide moderne motoren maken een knipoog naar het verleden.

Peugeot P2X Roadster

De 125 cc heeft namelijk stijlkenmerken van de Peugeot 515 uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Inclusief witte velgen, naven en verchroomde spaken. Bekijk ook het Peugeot “Legend” Motorcycles-logo op de zijkappen. Beide motoren hebben vloeistof gekoelde eencilinders met achter dubbele schokdempers en voor een moderne upside-down voorvork. De 125 cc variant oogt door het mooie bruine zadel en de metallic blauwe lak wat klassieker dan zijn grotere broer.

Peugeot P2X Café Racer

De 300 cc Café Racer is de sportiefste van de twee. In plaats van een normaal stuur heeft hij clip-ons bevestigd aan de zijkant van de voorvork. De diepzwarte gietwielen geven hem een robuuste look. De witte lak met matzwarte vlakken en blauw rode biezen (Peugeot’s sportkleuren) maken hem – in combinatie met de rode kleppen deksels – extra sportief. De 300 cc heeft in plaats van gewone buddyseat een solo zadel met een in kleur mee gespoten racekontje.

Verhoudingen

Er is veel aandacht besteed aan de verhoudingen van deze motoren waardoor ze beide in de categorie urban oftewel stadsmotoren vallen. Ze zijn verder voorzien van alle moderne techniek met onder meer ABS vóór en achter. Het moderne 5-inch kleuren display heeft i-Connect Bluetooth voor GPS en smartphone connectie.

Productiemodellen

“Deelnemen aan de terugkeer van Peugeot in de wereld van motorfietsen injecteert nog meer emotie in de ontwerpopdracht die mij is toevertrouwd door het 120 jaar oude Franse bedrijf”, stelt Damien Basset, hoofd Design van Peugeot Motorcycles. De conceptmodellen beloven veel goeds. Laat die productiemodellen maar komen.

Meer motornieuws? Kijk eens op http://motor.linksonline.nl/ voor andere interessante sites!

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen