achtergrondafbeelding
Peugeot Metropolis

Mahindra neemt Peugeot Motorcycles 100% over

Komen volop nieuwe modellen aan

30 okt 2019, 15:39  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Het Indiase Mahindra heeft Peugeot Motorcycles voor 100 procent overgenomen. In januari 2015 nam Mahindra al een meerderheidsbelang van 51 procent in Peugeot Motorcycles. Nu neemt het Indiase concern de twee- en driewielertak van Peugeot volledig over.

Zeven nieuwe modellen

Mahindra geeft meteen volgas. Nog vóór 2023 komen er zeven nieuwe modellen op de markt. Overigens blijft het hoofdkantoor van Peugeot Motorcycles gevestigd in het Franse Mandeure. Mahindra wil vooral de verkoop in Europa stimuleren en het merk op de markt brengen in andere landen, waaronder geselecteerde Aziatische markten.

Populaire modellen

De 50 cc Peugeot Kisbee is populair in Europa en in China verkoop de driewieler Metropolis erg goed. In Nederland zijn de Peugeot Django, Speedfight4, Kisbee, Metropolis en Tweet te koop.

Kisbee TCR

Over de Kisbee gesproken: ken je de Kisbee TCR al? De Kisbee TCR (Touring Car Racing) is gebaseerd op de 308 TCR, een hot hatch die speciaal is ontwikkeld voor het circuit. De Kisbee TCR heeft een sportief uiterlijk met onder meer unieke striping, aluminium vloerpanelen en compacte smoked stuurspoiler.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen