achtergrondafbeelding

Peugeot komt met ‘dikke’ motorscooter XP400

Kijk vooral naar dat relatief grote voorwiel met spaken

17 feb 2023, 10:46  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De nieuwe Peugeot XP400 komt in de loop van 2023 op de markt. Een stoere motorscooter waarvan het design wel wat weg  heeft van de Honda X-ADV.

De XP400 van Peugeot valt verder op door zijn grote 17-inch voorwiel. Dat is groter dan bij elke andere motorscooter in deze cc-klasse. Bij de XP400 GT heeft het wiel zelfs spaken. Het achterwiel heeft een formaat van 15-inch.

Peugeot XP400 scherp design

Kuip en plaatwerk hebben een opvallend hoekig en scherp design, zoals je dat inderdaad ook ziet bij de X-ADV’s van Honda. De dubbele led-koplampen maken de voorzijde breed, waardoor de motorscooter echt wel ‘dik’ voor de dag komt.

Prestaties?

Levert hij dan ook bijpassende prestaties? Jazeker, het is op dit moment de krachtigste 400cc eencilinder motorscooter met 26,5 kW (36,7 pk) bij 8.150 t/min en een koppel van 38,1 Nm bij 5.400 t/min.

Groot voorwiel

De Peugeot XP400 heeft daarbij meer ingrediënten die sportief stuurwerk in de hand werken. Het grote voorwiel zorgt al van natuur voor stabiliteit, maar die krijgt nog extra support van een upside down-voorvork met veerbenen van 41 mm diameter. De remschijven zijn ook van fors kaliber. Voor hebben die beide een diameter van 295 mm en achter is er een enkele schijf van 240 mm. De remklauwen voor zijn van het radiale type.

Wanneer komt de XP400?

Helemaal passend in de tijdgeest zijn led-verlichting rondom en een kleurendisplay in de cockpit met alle vormen van connectiviteit. Peugeot heeft het nieuwe model vermeld op zijn Franse website. In de loop van dit jaar zal hij zeer zeker op de markt komen en ook door de Nederlandse organisatie worden toegevoegd aan het leveringsprogramma. Die omvat trouwens ook een driewielige Peugeot Metropolis 400.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen