achtergrondafbeelding
Yamaha MT07 Tracer 2017

Van opstapper naar kilometervreter

Dit is de nieuwe Yamaha Tracer 700

23 apr 2016, 12:00  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Dit is de nieuwe Yamaha Tracer 700. Het lage gewicht en de wendbaarheid maken van deze 700 cc machine een ideale eerste motor. Yamaha levert hem als toerversie, dus met kuip, ruit en een grotere tank.

Kilometervreters

Voor de kilometervreters onder de motorrijders die wel eens wat lichters willen dan een toermotor van meer dan 1000 cc, is de keuze vrij beperkt. Je komt uit bij een Suzuki 650 V-Strom in Rhino-uitvoering compleet met kuip, scherm en koffers of een Kawasaki 650 Versys of een wat sportiever getinte Yamaha MT-09 Tracer. Maar deze laatste is weer wat zwaarder.

Lichtere toermachines

Met de 700 Tracer verwacht Yamaha meer op de vraag naar lichtere toermachines in te spelen. Gebaseerd op de MT-07 en met een pittig tweecilinderblok van 55 kW (75 pk) zal die nieuwe Tracer 700 zeker een speelse stuurmachine moeten zijn. Ook het lage gewicht van 196 kg werpt dan geen roet in het eten. Kuip en ruit zorgen voor bescherming tegen weer en wind waardoor langere ritten beter zijn vol te houden, zoals een vakantietocht naar de Alpen over de snelweg om vervolgens plezier te beleven aan de wendbaarheid van deze vedergewicht onder de toermotoren. Het klinkt als een prima combinatie.

Juli bij de dealers

Je moet nog wel even geduld hebben om de Yamaha Tracer 700 bij de handvatten te kunnen nemen tijdens een proefrit. In juli komt hij bij de dealers. Over de prijs rept Yamaha nog niet, maar wij schatten in dat die onder de 10.000 euro komt. In het gamma staat hij immers onder de MT-09 Tracer van 10.999 euro. De Yamaha Tracer 700 is standaard voorzien van ABS en is te krijgen in Radical Red (rood), Tech Black (metallic zwart) of Yamaha Blue (blauw).

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen