achtergrondafbeelding
MotorRAI in Miniatuur: BMW R 1200 GS

MotorRAI in Miniatuur: BMW R 1200 GS

Schitterend op de boekenplank

1 sep 2019, 9:21  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Deze keer laten we een wat kleiner model zien. Deze BMW R 1200 GS van Maisto is gemaakt in schaal 1 op 18, de schaal die tegenwoordig vooral voor autominiaturen populair is.

Relatief klein

De meeste miniaturen die we hebben laten zien, hadden schaal 1 op 12, maar we hebben ook uitschieters naar 1 op 4 en 1 op 6. Die grote modellen verwennen ons met uitgebreide detaillering en daar kan een miniatuur in de relatief kleine schaal 1 op 18 natuurlijk nooit aan tippen. Toch is dit miniatuur van – alweer – Maisto een leuk item.

Modeljaar 2017

De BMW zoals Maisto hem maakt, is van modeljaar 2017, toen de motorfiets een facelift had ondergaan. Inmiddels heeft BMW alweer een opvolger op de markt gebracht, de R 1250 GS.

“Grote modellen verwennen ons met uitgebreide detaillering, daar kan een miniatuur in schaal 1 op 18 nooit aan tippen”

Blinkend chroomwerk

Dit miniatuur ziet er gewoon gelikt uit, met zijn mooie metallic blauwe accenten op de tank, de stroomlijn en het frame. Maisto heeft erg zijn best gedaan op het chroomwerk: de wielen, de voorvork, de valbeugel en de uitlaat schitteren je tegemoet.

MotorRAI in Miniatuur: BMW R 1200 GS

Boxermotor

De liggende cilinders van de boxermotor zijn natuurlijk kenmerkend voor BMW-motoren als deze, maar ze vallen nog amper op door de donkere kleur en de valbeugels. Maar zo ziet het er bij de echte natuurlijk ook uit.

“Dit miniatuur ziet er gelikt uit, met zijn mooie metallic blauwe accenten. Maisto heeft ook zijn best gedaan op het chroomwerk”

Grijze koplamp

Het is een beetje jammer, maar waarschijnlijk onvermijdelijk in deze schaal, dat de koplamp een simpel stukje grijs plastic is en geen transparant onderdeeltje. Ook het windschermpje verraadt de schaal van dit model, want het is weliswaar doorzichtig, maar je ziet ook nadrukkelijk de dikte van het onderdeel.

Bureau, boekenplank of nachtkastje

Maar als je gewoon een liefhebber bent van de BMW R 1200 GS en je wilt dat tonen op kantoor of in huis, dan is dit miniatuur van Maisto een leuk ding voor op je bureau, boekenplank of nachtkastje. En voor de prijs moet je het niet laten: hij kost maar een tientje!

Share Tweet Share Share E-Mail