achtergrondafbeelding
Ducati Superbike 1299 Panigale S - Pocher

MotorRAI in Miniatuur: Ducati 1299 Panigale S van Pocher, schaal 1 op 4

Grijp je kans zolang het nog kan…

28 jul 2019, 8:21  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat op de foto de échte Ducati Superbike 1299 Panigale S is afgebeeld. Maar dit is een miniatuur, schaal 1 op 4 weliswaar, maar tóch…

Hoogwaardige materialen

Dit is de eerste bouwdoos van een motorfiets van bouwdozenfabrikant Pocher. Deze Ducati Superbike 1299 Panigale S is gemaakt van hoogwaardige metalen, rubber en plastic onderdelen. De metalen delen zijn af fabriek al in kleur gespoten.

“Behalve het prachtig gedetailleerde motorblok functioneren bijna alle componenten: wielen, ketting, wielophanging, rem- en koppelingspedaal. Het miniatuur is ongelofelijk gedetailleerd”

Ongelofelijk gedetailleerd

Hoewel de bouwdoos meer dan zeshonderd onderdelen bevat, is de motorfiets volgens fabrikant Pocher eenvoudig te bouwen. En behalve de prachtig gedetailleerde motor functioneren bijna alle componenten: wielen, ketting, wielophanging, rem- en koppelingspedaal. Het miniatuur is ongelofelijk gedetailleerd; dat mag natuurlijk ook wel: eenmaal gebouwd meet de Ducati ruim een halve meter in de lengte.

“Pocher is onlangs overgenomen door de Deense importeur. Die heeft de complete voorraad overgenomen, maar niet de productie hervat”

Hoogwaardig en duur

Pocher-bouwdozen zijn supergedetailleerd en van zeer hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn daardoor niet goedkoop: de Ducati-bouwdoos kost op internet tussen de 600 en 900 euro. Pocher is na de introductie van de Ducati overgenomen door de Deense importeur. Die heeft weliswaar de gehele voorraad – inclusief 1.600 Ducati’s – laten verschepen naar Denemarken, maar heeft de productie niet opgepakt. Hoewel ze natuurlijk niet als warme broodjes over de toonbank gaan, kun je maar beter je kans grijpen als je er een wilt bouwen en er duikt een bouwdoos op…

Share Tweet Share Share E-Mail