achtergrondafbeelding

Motorplatform voor veiliger motorrijden

Nieuwe stichting met diverse partijen

19 okt 2022, 11:11  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Nederland is een organisatie rijker die zich inzet voor veiliger motorrijden. Dat is de Stichting Motorplatform, een initiatief van RAI Vereniging, BOVAG, KNMV, FEMA, VVN en Ministerie van Infrastructuur en Waterschap.

 

Het Motorplatform wordt gevormd door vertegenwoordigers van de overheid, belangenorganisaties en verkeersveiligheidsorganisaties. De doelstelling van het Motorplatform is om de verkeersveiligheid voor motorrijders te vergroten.

Ministeriële erkenning

De Stichting Motorplatform is per oktober 2022 erkend door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als onafhankelijk overlegplatform waar gediscussieerd kan worden over de uitdagingen en kansen van de motorfiets in relatie tot verkeersveiligheid. Daarbij wordt de schijnwerper gericht op zaken als dijkrijden, samenspel in de file, zichtbaarheid, helmen, kleding en motorrijbewijs.

Verkeersveiligheid motorrijders

Martijn van Eikenhorst – sectiemanager Motoren RAI Vereniging: ‘De oprichting van de Stichting Motorplatform past bij de weg naar gezonde mobiliteit waar RAI Vereniging aan werkt. Door structurele samenwerking met alle betrokken partijen zetten we sneller stappen in de goede richting en pakken we de kansen om de verkeersveiligheid voor motorrijders verder te verbeteren.’

Leden Motorplatform

De stichting kent een kopgroep (bestuur), bestaande uit de volgende organisaties: BOVAG, FEMA, KNMV, RAI Vereniging en VVN. Deze kopgroep zal tweemaal per jaar een bijeenkomst voor alle deelnemers organiseren waarbij campagnes en andere zaken besproken zullen worden. De fondsen van de stichting zullen worden ingezet voor het brede maatschappelijke doel van de verkeersveiligheid voor motorrijders.

Op de foto v.l.n.r: Wim Taal (FEMA), Martijn van Eikenhorst (RAI Vereniging), Arjan Everink (KNMV), Cécile Collast (VVN) en Bart Stolte (IenW).

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen