achtergrondafbeelding
Tussen de filerijen door rijden

Autofabrikant Ford denkt aan veiligheid motorrijders

Veiligheidstechnologie die ook motorrijders detecteert

12 jun 2018, 12:13  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Motorrijders worden nog vaak over het hoofd gezien. Zeker als je met je motor in de file belandt en besluit tussen de file door te rijden. Autofabrikant Ford heeft daar nu iets op gevonden.

Ford heeft een veiligheidstechnologie ontworpen waarmee motorrijders die tussen het verkeer door rijden worden gedetecteerd. Het systeem is misschien wel dé oplossing om het veiligheidsrisico te verminderen en motorrijders beter te beschermen. Goed voor ons motorrijders zou je denken. Maar hoe werkt het en werkt het goed?

Camera’s en sensoren vergroten veiligheid motorrijder

Het systeem maakt gebruik van camera’s aan de achterkant en sensoren om de auto bij te sturen en ruimte te geven aan een van achteren naderende motorrijder.

Ford Co-Pilot360

Extra veiligheidsvoorzieningen

Het systeem maakt deel uit van Ford Co-Pilot360. Dat is een reeks veiligheidsvoorzieningen die Ford standaard op de meeste nieuwe voertuigen zal gaan toepassen. Het uitgebreide veiligheidssysteem bevat een Lane Keeping System wat ervoor zorgt dat je op je eigen baan blijft. Automatische noodremming met voetgangers detectie, dodehoekmonitors en een achteruit camera.

Ford Co-Pilot360

Het eerste model dat Co-Pilot360 zal gaan krijgen is de Ford Edge.

“Het helpt maar je blijft verantwoordelijk voor je eigen veiligheid”

De nieuwe technologie wil niet zeggen dat je onder alle omstandigheden veilig tussen de files door kan rijden. Het is geen vrijbrief om dan als motorrijder nergens meer op te letten. Het systeem kan waarschuwen en ingrijpen maar als motorrijder blijf je toch zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.

Lees ook Hoe ziet de helm van de toekomst eruit?

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen