achtergrondafbeelding

MOTORbeurs Utrecht 2024: enorm veel nieuwe motoren

Dik twintig merken vertegenwoordigd

2 jan 2024, 11:46  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Voor het geval je hem nog niet in je agenda hebt staan: de MOTORbeurs Utrecht 2024 van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari. In de 2023-editie was slechts een handjevol merken aanwezig met hun nieuwste spul. Dit jaar vind je bijna alle merken op Nederlands grootste motorshow in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

 

“Enorm positief dat vrijwel alle motormerken weer aanwezig zijn. Het aanbod op de MOTORbeurs Utrecht wordt hiermee compleet”, aldus beursmanager Malou Peters. Meer dan 20 merken showen hun nieuwste modellen, waaronder een flink aantal primeurs voor 2024. Aprilia, Benelli, BMW Motorrad, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Indian, Kawasaki, Kymco, Mash, Moto Guzzi, Moto Morini, NIU, Piaggo, Royal Enfield, Suzuki, Triumph, Vespa en Yamaha zijn onder meer van de partij.

Motorfiets populairder dan ooit

Tom Crooijmans, voorzitter van de RAI Vereniging sectie Motorfietsen: “We zien dat de motorfiets een steeds belangrijkere rol gaat spelen in mobiliteitsvraagstukken als een deel van de oplossing. We weten dat de files de komende jaren verder zullen toenemen en dat steden steeds drukker worden. Er komt meer behoefte aan compacte en toegankelijke mobiliteit. Maar bovenal is motorrijden natuurlijk ook gewoon fantastisch om te doen en daarom willen wij als gehele branche laten zien wat we te bieden hebben.”

Motorverkoop stijgende lijn

Je ziet het ook in de verkoopcijfers. In 2023 zijn de verkopen van nieuwe motorfietsen torenhoog. Zelfs in oktober en november zijn er meer motorfietsen afgeleverd dan in dezelfde maanden in de jaren daarvoor. RAI Vereniging voorziet een voortzetting van die stijgende lijn in 2024.

Wat te zien 0p MOTORbeurs 2024?

“Naast activiteiten waar bezoekers de motoren zelf kunnen ervaren, is er ook per merk een presentatie met hun hoogtepunten en nieuws voor het komende motorseizoen”, licht Malou Peters toe. Behalve de merkenstands zijn er bovendien nog dik 120 exposanten. Het gaat om stands van dealers die hun motoroccasions showen. En je vindt de op de MOTORbeurs 2024 stands met onder meer motorkleding, motorreizen, motoraccessoires en motoronderdelen.

Wat te doen op MOTORbeurs 2024?

Net als in voorgaande jaren is op de MOTORbeurs 2024 ook het nodige te beleven en zelf te doen. Er is een voetbalwedstrijd op motorfietsen: motoball. Kinderen kunnen meedoen aan een mini-trial. Ronduit spektakel biedt de zogenaamde Wall of Death. Met motoren wordt in een grote ronde ton tegen een steile wand rondgereden. De motoren blijven door de middelpunt vliedende krachten horizontaal tegen de wand ‘geplakt’.

MOTORbeurs Stunt Arena

Spektakel is er ook in de Stunt Arena, waar diverse stuntrijders hun kunsten vertonen. Er is een Motor Talks Theater met sessies over zaken de met motorrijden te maken hebben, zoals bijvoorbeeld ook fotografie van motorfietsen. Zin in avontuur? Wip dan even binnen in hal 12 van de MOTORbeurs Utrecht voor de Adventure Talks. Avonturiers vertellen over hun lange toertochten van duizenden kilometers.

Meedoen aan de Motorparade in Utrecht

Erg leuk als je tijd hebt: de Motorparade. Tijdens de opening van MOTORbeurs Utrecht 2024, op donderdag 22 februari, zet de organisatie zoveel mogelijk motorrijdende bezoekers per motormerk achter elkaar tijdens dé ultieme recordpoging: met een stoet van minimaal 32 verschillende motormerken wordt MOTORbeurs Utrecht 2024 officieel geopend.

Motor podcast en live muziek

Verder is er op donderdagavond een Motormeiden Avond. OP alle beursdagen zijn er drie keer per dag motor podcasts, er is op alle dagen live muziek en je kunt op de nieuwste motoren rijden op een speciaal testparcours. MOTORbeurs Utrecht biedt meer dan 50.000 vierkante meter motorplezier voor motorliefhebbers

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen