achtergrondafbeelding
MOTORbeurs Utrecht 2019 - MotorRAI.nl

MOTORbeurs Utrecht 2019 trekt dik 80.000 bezoekers

Editie 2020 vindt plaats van 20 tot en met 23 februari

18 feb 2019, 9:19  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. In de wieg gelegd als automotive journalist. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-07.

De 35ste editie van de MOTORbeurs Utrecht heeft in totaal 80.342 bezoekers getrokken, iets minder ten opzichte van de editie in 2018 toen er zo’n 90.000 mensen naar de beurs kwamen. Op het evenement – dat van 14 tot en met 17 februari plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht – kwam wel een recordaantal van 14.000 mensen met de motor af, ongeveer 9.000 meer dan vorig jaar. Wat lekker weer niet kan doen.

4.699 testritten

Op MOTORbeurs Utrecht presenteerden diverse merken de nieuwe modellen van 2019, maar konden ook occasions worden gekocht. Ook vonden er shows plaats en was het mogelijk testritten te maken. Daarover gesproken: tijdens het evenement werden in totaal 4.699 testritten gemaakt. Ook vond er een onderzoekje plaats. Ongeveer 36 procent van de bezoekers is van plan binnen nu en een jaar een motor aan te schaffen. Van de 4.699 personen die een testrit maakten, heeft 42 procent aangegeven graag door een dealer van het betreffende merk benaderd te willen worden.

Bekijk ons uitgebreide fotoverslag!

MOTORbeurs Utrecht 2019 - MotorRAI.nl

BOVAG Try the Bike

“Ook toekomstige rijders kwamen goed aan hun trekken. Dit jaar werd de Grootste Rijschool van Nederland opgebouwd bij BOVAG Try the Bike. Bijna 400 bezoekers hebben hier hun eerste rijles gevolgd”, aldus de organisatie. Mark Bos, CEO van MotorKledingCenter, was ook enthousiast: “We kijken altijd weer uit naar de beurs en daarmee de start van het seizoen. De sfeer was ook dit jaar erg positief en we hebben een goede omzet gedraaid. Een ding is zeker: volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.”

Bekijk ons uitgebreide fotoverslag!

MOTORbeurs Utrecht 2019 - MotorRAI.nl

Motorrijdend Nederland

Thomas De Meûter, Marketing & PR Director bij Ducati, is ook tevreden: “Op MOTORbeurs Utrecht komen wij in contact met heel motorrijdend Nederland. Bezoekers kunnen kennismaken met onze nieuwe machines en occasions en krijgen een beeld van het merk Ducati. Ook dit jaar was het een groot succes, met het nieuwe testparcours en doorlopend kwalitatief bezoek.”

Bezoekers met een rijbewijs

Ook interessant is dat 92 procent van de bezoekers een motorrijbewijs heeft, zo blijkt uit onderzoek van de organisatie. “Vijf procent heeft er nog geen, maar is wel serieus van plan om binnenkort rijlessen te volgen. Hiervan oriënteert 68 procent zich op een occasion, de overige 32 procent gaat voor een nieuwe motor. Daarnaast heeft 53 procent van de bezoekers aankopen gedaan tijdens het bezoek aan MOTORbeurs Utrecht”, aldus de organisatie.

Bekijk ons uitgebreide fotoverslag!

MOTORbeurs Utrecht 2020

De 2020-editie van de MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van 20 tot en met 23 februari 2020.

Share Tweet Share Share E-Mail