achtergrondafbeelding

Moto Morini X-CAPE met gouden randje

Spaakwielen nu ook met goudkleurige velgen

8 sep 2022, 10:21  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Moto Morini is back en hoe! De nog kersverse X-CAPE verkoopt beter dan de makers hadden verwacht. Daar zijn ze trots op en dat willen ze vieren met goudkleurige velgen.

Moto Morini is opgericht in 1937 door Alfonso Morini. Het merk is in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw bekend geraakt door sportieve successen. De legendarische coureur Giacomo Agostini koos een Moto Morini 175 als zijn eerste racemotor. Voor de weg had je de fameuze 3 ½, aangedreven door een V-Twin 72° motor ontworpen door Franco Lambertini. De V-twin was jarenlang het handelsmerk van het oer-Italiaanse merk.

Doorstart Moto Morini

Na de 1200 CorsaCorta modellen in het eerste decennium van deze eeuw werd het wat stil rondom het merk. Het ontbrak aan verkopen en financiën. Dan kun je twee dingen doen: stoppen of een geldschieter zoeken. Uiteindelijk heeft de Zhongneng Vehicle Group in China in 2018 Moto Morini overgenomen. De X-CAPE is de eerste creatie. Bij een vijftal dealers in Nederland kun je hem sinds dit jaar kopen. Dat loopt best goed, want voor een prijs vanaf circa 8.500 euro krijg je een heel complete fiets die is afgemonteerd met top spul.

Lees ook: Review Moto Morini X-CAPE

Gold Wheels Edition als feestversie

De feestversie Moto Morini X-CAPE Gold Wheels Edition is de versie met spaakwielen maar dan met goudkleurige velgen. Verder is er niks veranderd. Dus je krijgt een motorfiets die goed stuurt dankzij een sterk stalen Trellis-frame, een fijne Marzocchi-voorvork en een rechte zitpositie. Je knuisten houden een breed en prettig geplaatst stuur vast en de Brembo-remmen vertragen goed en zijn goed doseerbaar. Andere bij-de-tijdse zaken zijn het 7-inch kleurendisplay, Bluetooth-connectiviteit, bandenspanningscontrole en een uitschakelbaar ABS voor wat wildere offroad-uitspattingen.

Blok van Kawasaki

Het tweecilinderblok is onberispelijk en geniet een betrouwbare reputatie. Het stamt namelijk van Kawasaki. Bij dit merk levert het wat meer vermogen. Moto Morini heeft dat met 6 pk teruggeschroefd zodat het maximum nu uitkomt op 60 pk. Het koppel is 56 Nm. Onlangs heeft Moto Morini trouwens een tweede model met dit blok aangekondigd: een naked bike, de Moto Morini Sieemmezzo. Die is onthuld, maar nog niet geprijsd. Dat is de X-CAPE Gold Wheels Edition wel: hij kost € 9.499,-.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen