achtergrondafbeelding

Michelin laat custom motorfietsen tegen elkaar strijden

Eerste Design Your Motorcycle-competitie van start

2 aug 2019, 12:00  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

Altijd al willen meedoen aan een internationale competitie voor custom motorfietsen? Dan is dit misschien je kans. Bandenfabrikant Michelin organiseert namelijk de eerste Design Your Motorcycle-competitie.

Internationale wedstrijd

Wedstrijden voor custom motorfietsen bestaan uiteraard al langer. In Nederland wordt bijvoorbeeld elk jaar de Bigtwin Custom Bikeshow georganiseerd. Michelin haakt op deze cultuur in en organiseert de Design Your Motorcycle-competitie. Een internationale wedstrijd waarbij amateurs en professionele customizers de kans krijgen om hun creaties te tonen.

Lees ook: Fotoverslag: BigTwin Custom Bikeshow & Expo 2018 

Aanmelden en foto’s plaatsen

Interesse? Dan kun je je via de website aanmelden. Je dient direct een aantal foto’s van je eigen creaties toe te voegen. Voordat je enthousiast met een camera de garage induikt, zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Michelin-banden

Zo mag je het merk van de banden op je motorfiets niet op de foto’s tonen, tenzij het natuurlijk Michelin-banden zijn. Mocht je nog geen Michelin-banden hebben, dan moeten de wielen er wel geschikt voor zijn. De uiteindelijke prijs is vermoedelijk een nieuwe set banden.

Verder moet op de foto’s duidelijk naar voren komen wat er allemaal aan de motorfiets aangepast is. Deelnemers kunnen zich voor drie categorieën inschrijven: Cruiser Style, Scrambler Vibes en Bike to the Future.

Cruiser Style

De eerste twee categorieën spreken voor zich. De categorie Cruiser Style is voor de toerbuffels van deze wereld. Modellen zoals de Honda Goldwing, Indian Chief of Harley-Davidson Road Glide.

Scrambler Vibes

In de categorie Scrambler Vibes nemen rétro modellen het tegen elkaar op zowel on- als offroad prima uit de voeten kunnen.

Radicaal design

Bike to the Future is voorbehouden aan innovatieve motorfietsen. Michelin mikt op motorfietsen met een elektrische aandrijflijn, kunstmatige intelligentie of een radicaal design.

Alle inschrijvingen worden door liefhebbers en een internationale jury beoordeeld. Inschrijven kan tot 26 augustus 2019. De winnaar mag uiteindelijk op 5 november het podium van de EICMA in Milaan betreden.

Lees ook: BMW presenteert spectaculaire R18 Custom

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen