achtergrondafbeelding

Eindelijk! Verkoopstart elektrische LiveWire One

En dat heeft even geduurd...

16 mrt 2023, 15:06  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De LiveWire One kun je vanaf 15 maart 2023 bestellen. De levering start in april via drie dealervestigingen in Nederland. Prijs: 25.390 euro. 

Harley Davidson trok al in 2015 door Europa met een prototype van de LiveWire One. Journalisten werden uitgenodigd om een rondje te sturen. In Nederland over het politie-oefencircuit bij Lelystad. Het zou nog even duren voordat ie op de markt kwam. Nou even: pas nu, acht jaar verder, is het zover.

Marktintroductie LiveWire One

Aanvankelijk beloofde Harley Davidson de marktintroductie in januari 2019. Er kwam een kink in de elektrische kabel. De ontwikkelingsfase duurde langer. In 2021 kwam naar buiten dat LiveWire als apart merk door zou gaan met Harley Davidson als aandeelhouder. De weg naar zelfstandigheid kende ook nog de nodige (financiële) hobbels, die uiteindelijk zijn overwonnen. De productie is inmiddels begonnen, de levering in de Verenigde Staten ook en de eerste LiveWire One-exemplaren komen over enkele weken in april aan wal in Europa.

Actieradius LiveWire One

Qua uiterlijk vertoont de productieversie best veel gelijkenis met het prototype van acht jaar geleden. De specificaties en dan met name het rijbereik met een volle batterij zijn wel tig tandjes beter. De LiveWire One biedt een actieradius tot aan 224 km. Maar dan moet je wel voornamelijk in de stad rijden. Met snelweg erbij zakt dat tot circa 150 km. In drie seconden sprint hij van 0-100 km/uur. De elektromotor is goed voor 100 pk en een koppel van 113,8 Nm. De LiveWire One weegt 255 kg.

Snelladen?

Opladen aan een snellader duurt slechts 30 minuten van 20 naar 80 procent capaciteit van de 15,4 kWh-batterij. Aan een 220 volt stopcontact thuis duurt het opladen tot aan 11 uur, afhankelijk van de nog aanwezige stroom in de batterij en bovendien gaat hier om een lading van 100%. Het zijn prima cijfers die in de pas lopen bij andere elektrische motorfietsen die op de markt zijn in Europa.

LiveWire One rij-assistentie

Traction control, bochten-ABS en een slipperclutch zijn standaard. De traction control is in drie standen aan te passen. Er is te kiezen uit vijf rijmodi: Sport, Road, Rain, Eco en Custom om persoonlijk de instellingen van de systemen te kiezen. Zoals gebruikelijk bij alle elektrische motorfietsen kan je via Bluetooth je mobiel koppelen met de digitale cockpit. Enerzijds krijg je zo toegang tot gegevens en app’s op je telefoon, maar je kunt ook op afstand het laadproces volgen en de locatie van de motor checken.

Waar te koop?

Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn als eerste markten gekozen door LiveWire. Nederland heeft LiveWire-vestigingen in Heteren, Amersfoort en Den Bosch.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen