achtergrondafbeelding

EICMA 2018: Piaggio presenteert vijf Vespa’s GTS

Piaggio toont diverse uitvoeringen op de EICMA

8 nov 2018, 9:00  •  Nieuws
Door Niels van den Berg.

Zoek je een stijlvolle motorscooter? Dan kan je niet om Piaggio heen. De Italianen zijn de uitvinder van de scooter met de Vespa (Italiaans voor wesp, door het kenmerkende motorgeluid). Bij de thuiswedstrijd in Milaan toont Piaggio de vijf varianten van de Vespa GTS. Heeft deze ‘wesp’ nog steeds zijn plek in het zwaarbevochte motorscootersegment? Of is de angel eruit?

Motorscootersegment

De Vespa GTS doet qua uiterlijk sterk denken aan de iconische Vespa, maar onderhuids is er veel meer aan de hand. Daar ligt een 125 cc of 300 cc ééncilindermotor met een topsnelheid van maximaal 118 km/h. De Vespa is misschien wel de meest stijlvolle variant in het compacte motorscootersegment. En zoals het hoort bij Vespa kun je hem helemaal personaliseren met talloze accessoires. Piaggio helpt je daarbij door een aantal  versies mee te nemen naar de EICMA in Milaan.

Vespa GTS Touring

Waar je bij andere merken misschien handvatverwarming, cruise control of een aangepaste ABS verwacht, houdt Vespa het simpel. De Touring-versie van de GTS beschikt over een compact windscherm voorop en een bagagerek. Het bagagerek achterop de Vespa kun je daadwerkelijk gebruiken voor je bagage. Het optionele bagagerek voorop in theorie ook, maar het is de vraag of je aktetas bij 100 km/h op zijn plek blijft.

GTS Super en SuperSport

De Vespa GTS Super en Supersport maken de GTS net wat sportiever, iets wat je uiteraard mag verwachten met zo’n naam. De Super krijgt standaard velgen in hoogglanzend zwart en een dubbelgestikt zadel. Je kan de GTS bestellen in de kleuren Innocence White, Polished Black, Passion Red en onze favoriet; Summer Yellow. Zo wordt het een echte wesp. De Supersport voegt twee extra matte kleuren toe; Titanium Grey en Bright Blue.

Supertech en Sei Giorni

Het echte nieuws op de EICMA komt in de vorm van de GTS Supertech. Deze beschikt over een volledig digitaal 4,3-inch TFT-display. Het absolute snoepje is de Sei Giorni 300. Deze gelimiteerde versie grijpt met zijn diepgroene kleur terug op de klassieke Vespa’s uit de jaren vijftig. Zwarte velgen met rode details en de koplamp op het spatbord maken hem helemaal af.

Interesse in een Vespa GTS? De prijzen variëren van 5.819 euro voor een GTS 125cc tot aan 6.479 euro voor de Sei Giorni 300. Pas op voor de accessoirelijst; die laat het aankoopbedrag zomaar stijgen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen