achtergrondafbeelding
MV Agusta Dragster 800 RR America

EICMA 2018: MV Agusta Dragster 800 RR America

De brute Dragster krijgt een nieuwe laklaag

6 nov 2018, 8:47  •  Nieuws
Door Niels van den Berg.

MV Agusta presenteert op de EICMA 2018 in Milaan de nieuwe versie van de Dragster. De MV Agusta Dragster 800 RR America grijpt terug op het rijke verleden van de Italiaanse motorfietsenfabrikant. De naam America zagen we al een paar keer eerder voorbij komen op modellen van het merk. Het rood, wit en blauw laat niets aan de twijfel over.

MV Agusta 750 Sport America

In 1975 bracht MV Agusta voor het eerst een motorfiets uit met de naam America. De MV Agusta 750 Sport America was een echte superbike in die tijd en gericht op de, je raadt het nooit, Amerikaanse markt. Wanneer we een sprong in de tijd maken naar 2012 zien we de naam weer verschijnen. MV Agusta bracht toen de Brutale 800 RR America uit in de kenmerkende kleuren.

MV Agusta Dragster 800 RR America

Een brute machine

Nu presenteert MV Agusta op de EICMA 2018-show dus de America-versie van de Dragster 800 RR. Technisch verandert er niets aan deze brute machine. De Dragster beschikt nog steeds over een driecilindermotor met 798 cc en 140 pk. Het drooggewicht van 168 kilogram en de korte wielbasis maken de Dragster extra dik.

Rood, wit en blauw

De America-uitvoering beschikt over spaakvelgen met een witte velgrand en zwarte spaken. Een rode wielnaaf maakt het een kleurrijk geheel. Het opengewerkte frame, het zadel en de tankpad zijn vuurrood, terwijl de tank een mix van blauw en zilver is. Je moet er van houden, maar het geheel past mooi bij elkaar. De felle kleuren steken mooi af tegen de kopertint van de uitlaat. MV Agusta maakt de America af met diverse ‘America Special Edition’ badges.

MV Agusta Dragster 800 RR America

Authenticiteitscertificaat

Ben je in de markt voor zo’n MV Agusta Dragster 800 RR America? Wees er dan snel bij, want MV Agusta bouwt er maar 200. Elk exemplaar krijgt een uniek authenticiteitscertificaat. De officiële prijzen zijn nog niet bekend. Wil je liever een andere kleur? Misschien is dan de normale Dragster 800 RR een optie. Voor 21.789,- staat die op de oprit.

Share Tweet Share Share E-Mail