achtergrondafbeelding
MV Agusta RC 2019

EICMA 2018: RC-modellen van MV Agusta opgefrist

Reparto Corse pakt uit

6 nov 2018, 7:58  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

MV Agusta heeft het RC-modellenprogramma onder de loep genomen en voor 2019 enkele wijzigingen doorgevoerd. RC staat voor Reparto Corse (raceafdeling). Het is de geboorteplaats van enkele heerlijke modellen. De RC-reeks bestaat uit de Brutale, Dragster, Turismo Veloce, F3 675, F3 800 en de F4.

MV Agusta F4 RC

Voor de MV Agusta F4 RC – nu met enkele zichtbare koolstofvezel elementen – levert de fabrikant onder meer een racepakket met een aangepast ECU, gewijzigde kleptiming, een grotere boring en slag (79 mm en 50,9 mm) en een titanium uitlaatsysteem. Het resultaat? 7 pk extra. Dat betekent dat de F4 RC voortaan 212 pk levert. In feite gewoon een WK-superbike dus. De vering en demping is afkomstig van Öhlins.

MV Agusta RC 2019

MV Agusta F3 675 RC en MV Agusta F3 800 RC

Van de F3 RC-types komt ook een racepakket beschikbaar. De gelimiteerde modellen krijgen dan een titanium uitlaatsysteem, een ander tandwiel voor betere acceleratieprestaties en koolstofvezel componenten. Leuk is dat je er ook een paddockstand voor het achterwiel en een hoes bij krijgt.

MV Agusta Dragster 800 RC

De MV Agusta 800 is ook als RC-versie leverbaar. De fiets wordt dan gemaakt van een lichtere staalsoort en krijgt 9-spaaks lichtmetalen wielen. Sponsorstickers en het nummer 37 maken de RC-variant compleet. Het cijfer 37 staat voor het aantal wereldtitels van MV Agusta in de motorsport.

MV Agusta Brutale 800 RC

De MV Agusta Brutale 800 RC heeft vooral heel veel carbon onderdelen, zoals het voorspatbord, het achterspatbord, de zijpanelen van de brandstoftank en de behuizing van het instrumentencluster. Sponsorstickers maken het feestje compleet.

MV Agusta Turismo Veloce RC

Een kenmerk van de MV Agusta Turismo Veloce RC is dat deze racer is uitgerust met een SCS-systeem. SCS staat voor Smart Clutch System en maakt het mogelijk om zonder gebruik te maken van de koppeling te schakelen.

Share Tweet Share Share E-Mail