achtergrondafbeelding

EICMA 2018: Kumpan Electric 1954 Ri S is een snelle EV-scooter

Topsnelheid van 100 km/u!

14 nov 2018, 10:32  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Kumpan Electric heeft op de EICMA 2018-motorshow in Milaan een wel heel snelle elektrische scooter gepresenteerd: de Kumpan Electric 1954 Ri S. Zijn topsnelheid: 100 km/u!

Ri-generatie

De 1954 Ri S is de tweede elektrische scooter van de Ri-generatie en is volledig ontwikkeld en ontworpen in Duitsland. De Ri-types zijn er twee smaken: een 45 km/u-versie met 4 kW en een Sport-uitvoering met 7 kW en een topsnelheid van 100 km/u. Met die laatste mag je dus ook op de snelweg rijden.

Kraftpaket 2.0-batterijen

Het Sport-model beschikt over een 2-kanaals ABS-systeem, sportievere banden en twee verwisselbare Kraftpaket 2.0-batterijen. De range van deze twee batterijen bedraagt 80 kilometer. Een optionele derde batterij vergroot de range naar 120 kilometer. De nieuwe generatie Ri-scooter van Kumpan heeft verder nog een 7-inch touchscreen met connectiviteit. De exacte marktintroductie is nog niet bekend.

Piaggio: “Kumpan is kopie van Vespa!”

Heel blij was Piaggio niet toen Kumpan nieuwe elektrische scooters presenteerde op de EICMA 2018-motorshow. In de ogen van Piaggio is onder meer de 1954 Ri S (design)technisch een kopie van de beroemde Vespa. Daarom gaf Piaggio opdracht om de scooters van Kumpan van de beursvloer te laten verwijderen door de Italiaanse autoriteiten. Dat lukte, want de Guardia di Finanza, de Italiaanse financiële politie, nam de scooters van Kumpan in beslag.

Het Duitse Kumpan is het daar natuurlijk niet mee eens en benadrukt dat er geen enkele overeenkomsten zijn als het gaat om design, constructie, functies of prestaties. “Dit is eenvoudig te bewijzen”, stelt Patrik Tykesson, CEO van Kumpan Electric. Voorlopig staan de scooters achter slot en grendel in Italië. Afijn, dit welles-nietes-verhaal krijgt vast een staartje.

Share Tweet Share Share E-Mail