achtergrondafbeelding

EICMA 2018: KTM 790 Adventure

De langverwachte KTM 790 maakt zijn opwachting in Milaan

7 nov 2018, 9:59  •  Nieuws
Door Niels van den Berg.

KTM neemt veel nieuwe modellen mee naar de EICMA in Milaan. Naast de nieuwe 690 SMC R en de 1090 Adventure R en 1290 Super Adventure R, maakt de nieuwe KTM 790 Adventure zijn opwachting. Deze lichte enduromotor vormt een mooie overstap van een crossmotor naar het endurosegment.

189 kilogram

De KTM 790 Adventure weegt slechts 189 kilogram en beschikt over de bekende 799 cc grote tweecilindermotor uit de KTM 790 Duke. Met 70 kW (95 pk) en heb je meer dan genoeg vermogen om lekker te toeren met de 790 Adventure. Wat misschien nog wel belangrijker is, is het verbruik. Met een tankinhoud van 20 liter moet je met deze enduromotor 450 kilometer kunnen rijden. Ruim voldoende voor een mooie reis.

Opties voor terreinrijden

Geheel volgens de trend beschikt de nieuwe KTM 790 Adventure over een TFT-display en ride-by-wire bediening. Daarnaast kun je makkelijk schakelen met de Quickshift en helpen Cornering ABS en Offroad ABS je bij het remmen in bochten en in het terrein. Een mooie optie is het Rally Pack; hiermee kun je de tractiecontrole en gasrespons uitgebreid verstellen, ideaal voor zandpaden en modder. KTM benadrukt dat zij goed keken naar de wensen van de klant bij de ontwikkeling van de 790 Adventure. Vervolgens heeft een team van KTM-technici en KTM fabriekscoureurs geholpen bij de ontwikkeling van deze enduromachine voor het middensegment.

De Akrapovic ontbreekt niet

Voor wie echt het terrein in wil, is er de Adventure 790 R. Deze beschikt over noppenbanden en andere spatborden voor het echte terreinrijden. Wie de 790 Adventure naar eigen smaak wil aankleden, kan prima bij KTM terecht. De Oostenrijkse motorfabrikant levert tal van opties om de 790 aan te kleden tot een echte reismachine. Een kofferset, handvatbescherming en groot windscherm staan op de optielijst. Uiteraard mag ook de Akrapovic-uitlaat niet ontbreken; bijna vaste prik voor elke motorfabrikant. De tweecilindermotor zal er ongetwijfeld heerlijk door klinken.

Uitgebreid assortiment

Mag het nog extremer of zwaarder? KTM is bij de uitstek de specialist als het gaat om enduromotoren. Sinds 2001 strijdt KTM mee aan de top in de beroemde Dakar-rally. Naast de nieuwe 790 Adventure, levert het merk ook de 1090 Adventure en de 1290 Adventure. Een uitschieter in het assortiment is de KTM 450 Rally Replica. Dichter bij het Dakar-gevoel kom je niet. Zoek je echter een mooie combinatie tussen asfalt- en terreinkwaliteiten, dan heeft KTM een mooi assortiment met de Adventure-reeks. Interesse in een 790 Adventure? De prijzen zijn nog niet bekend, maar die laten vast niet lang meer op zich wachten.

Share Tweet Share Share E-Mail