achtergrondafbeelding
Motoren van toen: Suzuki DR650 Paris-Dakar (1993)

Motoren van toen: Suzuki DR650 Paris-Dakar (1993)

Deze Suzuki stond toen en vandaag zijn mannetje

9 sep 2018, 7:30  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Deelnemen aan Dakar is een ware uitputtingsslag voor bestuurder en machine. Deze Suzuki DR650 Paris-Dakar uit 1993 kan je er alles over vertellen.

Gilles Francru

Het was niemand minder dan ervaren motorrijder Gilles Francru die in 1994 met rugnummer 40 deelnam aan de beruchte Parijs-Dakar Rally. Winnen deed hij niet. Hij eindige op de 33ste plaats. Veel belangrijk: hij reed de complete rally uit. En niet iedereen kan dat op zijn CV zetten.

Motoren van toen: Suzuki DR650 Paris-Dakar (1993)

De énige Suzuki

Francru was één van de 96 deelnemende motorrijders en de enige deelnemer op een motorfiets van Suzuki. Slechts 47 motorrijders haalden de finish. Francru nam deel aan een bijzondere editie van de Parijs-Dakar Rally, want het was de enige keer dat de race begon en zou eindigen in Frankrijk.

Disneyland

De deelnemers reden van Parijs naar Dakar (via Bordeaxu en Agadir) en vervolgens weer terug naar Parijs via Ouarzazate en Motril. De finish was bij Euro Disney Resort, tegenwoordig beter bekend als Disneyland Parijs. Het was een groot avontuur. Tegenwoordig vindt de Parijs-Dakar Rally vanwege politieke onrust in Noord-Afrika plaats in Zuid-Amerika.

Ben je op zoek naar de specificaties van een motor? Gebruik dan onze uitgebreide motorzoeker!

Share Tweet Share Share E-Mail