achtergrondafbeelding
Ducati Hypermotard 950 2019

EICMA 2018: Ducati Hypermotard 950

Complete make-over voor populaire supermotard

6 nov 2018, 9:47  •  Nieuws
Door Niels van den Berg.

Ducati presenteert op de EICMA 2018 de geheel nieuwe versie van zijn funbike: de Hypermotard 950. Deze supermotard kreeg voor 2019 een complete make-over. Met een nieuwe ergonomie en nieuwe technieken moet hij de vorige Hypermotard overtreffen.

Nieuwe uitstraling

Een ‘gekke’ motorfiets om vooral op binnendoorwegen lekker veel lol mee te beleven. De Hypermotard was altijd het krankzinnige broertje van de Ducati-line up. Het Italiaanse motorfietsenmerk presenteert op de EICMA de Hypermotard 950 en de Hypermotard 950 SP: de extra snelle versie van de funbike. Wat gelijk opvalt is het nieuwe front op de Hypermotard. De centrale koplamp met led-verlichting doet qua design denken aan Diavel en de sportieve Panigale. Ook het opengewerkte frame is typisch Ducati.

Ducati Hypermotard 950 2019

Glijdend de bocht door

Het belangrijkste nieuws is de vernieuwde 937 cc ‘Testastretta’ tweecilindermotor. Nieuwe elektronica, één pk extra (114 pk) en meer koppel moet de Hypermotard op bochtige bergwegen of in de stad een soepeler rijgedrag geven. Ben je bang dat je te ver gaat in een bocht? De Cornering ABS van Bosch zorgt ervoor dat je niet onderuit gaat met de ‘Slide by Brake’ functie. Hiermee kan je als een ware supermotard al glijdend de bocht door. Optioneel maak je de Hypermotard veiliger met Ducati Traction Control Evo, Ducati Wheelie Control EVO en Ducati Quickshift.

Nieuw zadel, nieuw display

Wie op de Hypermotard stapt, valt gelijk het nieuwe zadel op. Ten opzichte van het vorige model beschikt de 950 over een platter zadel. Op het aluminium stuur zien we het TFT-display dat ook zijn plek vindt op de nieuwe Panigale V4. Naast het TFT-display plaatst Ducati ook twee vloeistofreservoirs op het stuur. Die zijn verbonden aan de nieuwe hydraulische koppeling die de oude, kabelbediende koppeling vervangt.

Ducati Hypermotard 950 2019

De Hypermotard SP

Wie echt hard wilt gaan, kiest voor de Hypermotard 950 SP. Die beschikt standaard over Ducati Traction Control Evo, Ducati Wheelie Control EVO en Ducati Quickshift. Daarnaast krijg je prachtige, volledig verstelbare Öhlins schokdempers en gesmede velgen met slicks. Carbon accenten en een gewichtsbesparing van drie kilo maken dit de meest brute Hypermotard van het moment. De prijzen van de nieuwe Ducati Hypermotard 950 zijn nog niet bekend.

Share Tweet Share Share E-Mail