achtergrondafbeelding

Ducati Monster, al 350.000 keer!

Feestnummer betreft een Ducati Monster 1200 S 'Black on Black'

18 jan 2021, 15:55  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Ducati heeft een mijlpaal bereikt met de succesvolle Monster. Van die machine is inmiddels exemplaar nummer 350.000 gebouwd. Het feestnummer betreft een Ducati Monster 1200 S ‘Black on Black’, die Ducati CEO Claudio Domenicali en de Director van het Ducati Design Center Andrea Ferraresi persoonlijk aan de eigenaar – Sebastien Francois Yves Hervé De Rose – hebben overhandigd.

Uitnodiging Borgo Panigale

De heer De Rose – die de Monster 1200 S bestelde bij de Ducati dealer in Milaan – werd voor de gelegenheid uitgenodigd in Borgo Panigale. De motorfiets werd gepersonaliseerd met een plaatje met het nummer 350.000 en vervolgens aan de eigenaar geleverd met een certificaat van echtheid gesigneerd door Claudio Domenicali en een schets van de Monster gesigneerd door de ontwerper Angelo Amato.

Succesvol die Monster

De Monster is het meest verkochte Ducati model aller tijden en ook de langstlopende motorfiets in het gamma. De legende ontstond in 1992 toen het bedrijf het idee had om een Ducati op de weg te zetten met een Superbike chassis ontdaan van de kuipen en alle elementen die niet strikt noodzakelijk zijn. Met de lancering van het M900 model, de eerste Monster ooit, was Ducati in staat om een nieuw segment van de motorfietsmarkt te creëren – de sportieve naked – en zo een motorfiets te creëren die al meerdere generaties lang een echte maatstaf is.

Buitengewoon succes

In de loop van bijna dertig jaar is de Monster veranderd, verbeterd en geëvolueerd vanuit een technisch en esthetisch oogpunt, maar zonder ooit het hoofddoel uit het oog te verliezen: een fun-to-ride motorfiets te zijn voor motorrijders van over de hele wereld en nieuwe generaties enthousiastelingen te inspireren. Van de legendarische Monster 600, die de Ducati wereld openstelde voor vele jonge motorrijders, tot de tweede generatie met de 696 en 1100 modellen, die de 4-kleppen versies doorliepen, tot de meest recente 797, 821 en 1200, is de Monster een buitengewoon succes voor het merk en voor de Ducati onderneming. Heb je trouwens de nieuwe Ducati Monster al gezien? Die is heel anders!

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen