achtergrondafbeelding

De nieuwe Ducati Monster: vanaf 13.390 euro

Just fun, luidt het motto

4 dec 2020, 8:41  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter.

Ducati presenteert de 2021-versie van de Monster. Er is direct keuze uit twee types: de Monster en de Monster+. Beide machines ogen rank en zijn flink afgevallen. Hij komt in april 2021.

Aluminium frame

Ducati gebruikt voor de Monster een van een superbike afgeleid frame, van aluminium. Het aluminium voorframe is geïnspireerd op die van de Panigale V4. Het is kort en direct aan de cilinderkoppen bevestigd. Met een gewicht van slechts 3 kilogram is dit frame 4,5 kilogram  lichter (60% minder) dan het vorige Trellis frame, waardoor het drooggewicht van de motor tot slechts 166 kilogram wordt teruggebracht. Dat is een reductie van liefst 18 kilogram ten opzichte van de Monster 821. Het design oogt compact en functioneel, vooral het motorblok, het zadel, de tank en het stuur vallen op.

Extra cilinderinhoud

Ten opzichte van de vorige Monster 821 neemt hij toe in cilinderinhoud. De nieuwe Monster wordt aangedreven door de 937 cc tweecilinder Desmodromic Testastretta 11°. In deze laatste versie is het gewicht verlaagd (-2,4 kg), waardoor er nu verdere prestaties en bruikbaarheidsniveaus worden bereikt. De tweecilinder, die is ontworpen als een belastend chassiselement, is een cruciaal element dat de algehele lichtheid van de motorfiets kan garanderen. Het motorblok levert nu 111 pk bij 9.250 toeren per minuut met een koppel van 93 Nm bij slechts 6.500 toeren per minuut. Ook is er een 35 kW-versie beschikbaar, geschikt voor personen met een A2-rijbewijs.

Elektronica

Elektronica is er volop. Standaard rust Ducati de machine uit met volledig instelbare ABS Cornering, Traction Control en Wheelie Control. Launch Control heeft ie ook, net als een standaard gemonteerde Ducati Quick Shift Up/Down.

Voorvork en achterbrug

De voorvork heeft 43 mm poten (niet instelbaar) en achteraan is een instelbare cantilever monoshock gemonteerd. De 17-inch wielen – uitgerust met Diablo Rosso III-banden in de maten 120/70 en 180/55 – beschikken over twee schijven met een diameter van 320 mm en achter een schijf van 245 mm. Voor de stopkracht zorgen Brembo M4.32-remklauwen.

Zithoogte

De zadelhoogte van de nieuwe Monster komt uit op 820 mm. Die zithoogte kan worden verlaagd naar 800 mm. En als dat nog niet genoeg is, dan is er nog een verlagingskit verkrijgbaar (775 mm).

Grotere stuurhoek

Om een maximale wendbaarheid bij lage snelheden te garanderen en het manoeuvreren vanuit stilstand te vergemakkelijken, is de stuurhoek verhoogd tot 36° (+7° ten opzichte van de 821). Het stuur is ongeveer 7 cm dichter bij het bovenlichaam van de rijder gebracht om een meer rechtop zittende rijpositie te hebben die meer comfort en controle garandeert. De positie van de voeten is ook veranderd, en de benen zijn nu minder gebogen.

Rijmodi

De nieuwe Monster is uitgerust met drie Riding Modes (Sport, Urban, Touring) die het mogelijk maken om het karakter van de motorfiets naar smaak en behoefte vorm te geven. Alles is eenvoudig te bedienen via het stuur en het 4,3″ kleuren TFT-scherm met race graphics die overeenkomen met die van de Panigale V4, met een grote toerenteller die de indicatie van de ingeschakelde versnelling weergeeft.

Kits

De nieuwe Monster is uit te rusten met kits voorzien van stickers die gebruikt kunnen worden om grafische ontwerpen voor de motorfiets te maken. Er zijn twee verschillende grafische patronen beschikbaar voor de drie verschillende kleuren, Ducati Red, Aviator Grey en Dark Stealth. Elke kit bevat stickers voor de tank, de carrosseriepanelen aan de zijkant van het zadel en het voorspatbord.

Ook nog drie gelakte plastic kits

Voor degenen die een duidelijker verandering willen, zijn er drie gelakte plastic kits beschikbaar, één voor elke kleur van het gamma, met onder andere een tank cover en zijpanelen voor het zadel. De cover kits, met nog agressievere en bijzonder design, bevat ook een afdekkap voor het passagierszadel, een kuip voor de koplampen en een voorspatbord.

De prijzen

Ducati Monster

Ducati Ducati Red met zwarte velgen – 13.390 euro
Aviator Grey met rode velgen – 13.590 euro
Dark Stealth met zwarte velgen – 13.590 euro

Ducati Monster+

Ducati Red met zwarte velgen – 13.790 euro
Aviator Grey met rode velgen – 13.990 euro
Dark Stealth met zwarte velgen – 13.990 euro

Presentatie

Bekijk hier de presentatie van de nieuwe Ducati Monster 2021, gepresenteerd door Giulio Malagoli, Ducati Product Marketing Director.

 

New Ducati Monster | Just Fun

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen