achtergrondafbeelding

Designprijs voor Husqvarna VITPILEN 701 Aero

Bovenste trede van Best of the Best Contest

11 okt 2019, 16:46  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Husqvarna VITPILEN 701 Aero is de mooiste van Europa. Althans, bij de in Duitsland gehouden Best of Best Automotive Brand Contest is deze designstudie op het schild gehesen.

Eerste in zijn categorie

De Best of Best Automotive Brand Contest is een onafhankelijke, internationale design competitie. Er is ook een categorie motorfietsen. Daarin is de Husqvarna VITPILEN 701 Aero-concept als eerste geëindigd.

Samenwerking met Oostenrijks ontwerpbureau

Vorig jaar onthulde Husqvarna op de show EICMA (Milaan) dit conceptmodel. De VITPILEN 701 Aero is het resultaat van een samenwerking tussen Husqvarna Motorcycles en het Oostenrijkse ontwerpbureau KISKA. Het is een concept van een sportmotor met een innovatieve ontwerpbenadering en een knipoog naar het verleden. De VITPILEN 701 vormt de basis voor de studie, maar er is een gestroomlijnde creatie ontstaan waarbij de berijder meer voorover zit. Zeg maar een soort Cafe Racer maar dan volgens een heel moderne interpretatie.

Husqvarna wint prijs op prijs

Het is niet de eerste keer dat een concept gebouwd door Husqvarna Motorcycles en KISKA een industriële waardering ontvangt. Het VITPILEN 701-concept heeft een iF Design Award gewonnen tijdens de 2016 iF Product Design Awards Competitie. Een jaar later werden de VITPILEN 701- en VITPILEN 401-modellen formeel geïntroduceerd door Husqvarna Motorcycles.

 

Share Tweet Share Share E-Mail