achtergrondafbeelding
Ducati Diavel 1260 2019

Eerste Ducati Diavel 1260 rolt van de productielijn

De productie van de Diavel 1260 is gestart in Borgo Panigale, Bologna

23 jan 2019, 11:57  •  Nieuws
Kris Spithout Door Kris Spithout. De motorolie stroomt deze "Greasemonkey" letterlijk door de aderen. Gek van motoren en liefhebber van het zwaardere Amerikaanse werk.

In het bijzijn van Ducati CEO Claudio Domenicali en Production Manager Silvano Fini rolde het eerste exemplaar van de nieuwe Ducati Diavel 1260 van de productielijn in Borgo Panigale, Bologna. De tweede generatie van deze unieke power cruiser arriveert medio februari bij de dealers.

Onconventioneel

Al vanaf zijn introductie in 2010 gooit de Diavel hoge ogen. Ducati-fans, motorliefhebbers en zelfs mensen die er niks mee hadden, waren het er over eens. Hij was onconventioneel, uniek en hij verbaasde iedereen met zijn aparte design en sportieve rijgedrag.

Prestaties

De tweede generatie is misschien nog wel unieker. De lijnen zijn strakker, de prestaties beter en er is meer comfort voor de rijder en duopassagier. Het sportieve naked rijden wordt extra versterkt door het sterke Testastretta DVT 1262 motorblok. Het motorblok levert 159 pk bij 9.500 toeren per minuut en heeft een koppel van 129 Nm bij 9.500 toeren per minuut. Ook bij lage toerentallen is er genoeg koppel voorhanden voor vlotte acceleraties, erg prettig voor zowel lange als korte ritten.

Comfort en veiligheid

De Diavel is onder meer uitgerust met Bosch Cornering ABS dat ervoor zorgt dat de motor gecontroleerd remt. Het Ducati Safety Pack bestaat onder meer uit rijmodi, Power Modi, Traction Control en Wheelie Control. Het grote gewatteerde zadel met een rechtopstaande zithouding zorgt volgens Ducati voor veel comfort voor rijder en passagier. Een echt Diavel-kenmerk – bekend van zijn voorganger – is het grote 17-inch achterwiel met 240 mm band.

Nog niet sportief genoeg?

De Ducati Diavel 1260 is tevens verkrijgbaar als sportievere S-versie. De S is uitgevoerd met Öhlins-vering, speciale wielen en een verbeterd remsysteem. Standaard op de S is Ducati Quick Shift up & down Evo.

Beschikbaarheid en prijzen

Vanaf februari staat de nieuwe Diavel 1260 bij de dealers in Europa. De Diavel 1260 is verkrijgbaar in de kleur Sandstone Grey en de 1260 S in de kleuren Sandstone Grey en Thrilling Black & Dark Stealth. De Diavel 1260 is verkrijgbaar vanaf 23.990 euro. Voor de Diavel 1260 S vraagt Ducati minimaal 26.990 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail