achtergrondafbeelding

Ducati vernieuwt XDiavel en Scrambler

XDiavel Dark, XDiavel Black Star en diverse Scramblers

12 nov 2020, 8:04  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Voor 2021 vernieuwt Ducati het XDiavel-gamma door de introductie van twee nieuwe versies: XDiavel Dark en XDiavel Black Star. Daarnaast introduceert Ducati updates voor de Scrambler-reeks.

Ducati XDiavel

Laten we beginnen met de XDiavel-modellen. Die worden allemaal Euro5-proof, waardoor ze 8 pk aan extra vermogen krijgen. Er komen ook twee nieuwe versies: de XDiavel Dark en XDiavel Black Star.

XDiavel Dark
De Ducati XDiavel Dark heeft een matzwarte kleurstelling. Op de XDiavel Dark is de totale zwarte kleurstelling ook uitgebreid naar de mechanische onderdelen, platen en afwerkingen.

XDiavel Black Star
De nieuwe XDiavel Black Star-versie is een meer sportieve variant. De speciale kleurstelling wisselt matgrijs en zwart af met opvallende rode accenten. De kleuraccenten zijn helder en gekruist, waarbij het concept van de X, dat de familie kenmerkt, wordt overgenomen. Ook opvallend: rode cilinderkoppen en een met suède stof afgewerkt zadel.

Ducati Scrambler

Ducati geeft gas met de Scrambler-serie. Eerder onthulde het merk al de Ducati Scrambler 1100 Dark PRO als het instapmodel van de 1100-serie. De 800-serie wordt nu uitgebreid met een Ducati Scrambler Nightshift model, de introductie van een nieuwe Desert Sled versie in de Sparking Blue-kleurstelling en nog meer off-road details en ten slotte een nieuw kleurenschema voor de Ducati Scrambler Icon.

Voor het MY21 voldoen ook alle modellen van de Ducati Scrambler-familie aan de Euro5- emissienorm. Bovendien is het 800-gamma ook geschikt voor het A2-rijbewijs.

Scrambler Nightshift
De Ducati Scrambler Nightshift heeft klassieke lijnen, donkere kleuren en een recht en smal stuur met café-racer spiegels. De nummerplaten en het ontbreken van een achterspatbord in full throttle-stijl geven de motorfiets een agressiever tintje. De motorfiets is ook uitgerust met een nieuw plat tweepersoonszadel.

Scrambler Desert Sled
De Ducati Scrambler Desert Sled heeft een nieuwe Sparking Blue-kleurstelling, verrijkt met rode en witte details op de brandstoftank en spatborden en gouden velgen, een eerbetoon aan de Enduro motorfietsen uit de jaren ’80. De nieuwe antislipbekleding van het zadel, samen met de 200 mm veerweg en de standaard gemonteerde koplampbeschermer van gaas, onderstrepen het off-road karakter van de machine.

Scrambler Icon
Tot slot: de Ducati Scrambler Icon 2021 wordt naast de 62 Yellow-kleurstelling met zwart frame en zwart zadel ook leverbaar in de kleur Ducati Red.

Prijzen:
Ducati XDiavel Dark: 23.690 euro (december 2020)
Ducati XDiavel Black Star: 29.590 euro (december 2020)
Ducati Scrambler Nightshift: 12.490 euro (december 2020)
Ducati Scrambler Desert Sled: 13.490 euro (december 2020)
Ducati Scrambler Icon Ducati Red: 10.990 euro (februari 2021)

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen