achtergrondafbeelding
Motorrijden

5 heerlijke toerwegen voor motoren in Nederland

Het proberen waard

7 jul 2018, 11:00  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Om te genieten van je tweewieler hoef je echt niet naar het buitenland. Nederland telt honderden asfaltslierten waar je maximaal geniet van jouw tweewieler. We selecteren vijf prachtige wegen in Nederland die echt het proberen waard zijn.

De keuze is reuze in Nederland

Genieten van schitterende heuvels in Zuid-Limburg of toch de waterrijke omgeving van Zeeland? Of misschien toer je liever door de Veluwe? De keuze is reuze in Nederland, ook al is ons landje vrij klein. Als je op pad gaat, overweeg dan eens om af te reizen naar de volgende provincies. Daar vind je enkele schitterende wegen.

Viergrenzenweg – Limburg

Genieten van het Limburgse heuvellandschap is kinderlijk eenvoudig met een route richting het Drielandenpunt. Je neemt afslag 57 (Oost-Maarland) op de A2 bij Breust, gelegen net onder Maastricht. Je rijdt vervolgens van Eijsden naar Vaals. Een route van ongeveer 29 kilometer waarbij je getrakteerd wordt op prachtige bochten en een bosrijke omgeving. Sommige bochten zijn onoverzichtelijk door flinke hoogteverschillen, let hier dus op. Sluit af met een Limburgse vlaai en een Gulpener en de dag is wat ons betreft compleet. DE ROUTE.

Cellemuiden – Overijssel

Ook in Overijssel is het heerlijk rijden. De route Slagharen tot Pondje Genemuiden – in totaal 38 kilometer lang – brengt je langs prachtige omgevingen. Vooral Cellemuiden is een aanrader. De weg heeft mooi asfalt en biedt vele bochten. We weten het zeker: hier ga je van genieten. Vergeet ook niet naar het mooie landschap te kijken! DE ROUTE.

Uitdammerdijk – Noord-Holland

De route Uitdam – Monnickendam – Zunderdorp heeft een lengte van in totaal 59 kilometer en brengt je onder meer langs de prachtige Uitdammerdijk. Dit is Holland op z’n best. Vergezichten, een schitterende dijk en zo nu en dan een glimp van het IJmeer. Woon je in de Randstad: dan is deze route feitelijk om de hoek. DE ROUTE.

Meije – Zuid-Holland/Utrecht

De Meije is een bochtige veenrivier die loopt door het waterrijke landschap van Zwammerdam, Bodegraven, Zegveld, Woerdense Verlaat en Nieuwkoop. De weg Meije volgt het bochtige karakter van de rivier uitstekend. Dat maakt van deze weg een heerlijk bochtenfestijn. De route Zwammerdam – Amstelhoek – Woubrugge is ongeveer 75 kilometer lang. DE ROUTE.

Amerweg – Noord-Brabant

Van Oosterhout naar Willemstad is het genieten geblazen voor de motorrijder. Prachtige asfaltslierten volgen elkaar in hoog tempo op over een afstand van ongeveer 59 kilometer. De Amerweg is genieten, met in de verte Nationaal Park De Biesbosch met als decor het Hollands Diep. En als kers op de taart eindig je in het altijd gezellige Willemstad: de ideale locatie om eens lekker op het terras te genieten van een heerlijke lunch. DE ROUTE.

Heb je zelf nog suggesties voor leuke wegen die het proberen waard zijn? Laat het weten in de reacties, want samen weten we meer.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen