achtergrondafbeelding

Aprilia Tuono 660: nieuwe naked van Aprilia

Combineert volgens Aprilia twee werelden

18 jan 2021, 15:29  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Aprilia heeft de Tuono 660 voorgesteld. De motorfiets combineert volgens het merk twee werelden, die van de legendarische Tuono V4 1100 en die van de nieuwe technologie van de RS 660. Zodoende ontstaat een sportieve fiets met een meer rechtop zitpositie.

Aprilia Tuono 660

De techniek van de Aprilia Tuono 660 is afkomstig van de RS 660. Dat betekent dat Aprilia een tweecilinder benzinemotor toepast met 95 pk. Zwaar is de machine niet, want hij weegt onbeladen 183 kilogram. Dat lage gewicht is onder meer bereikt door Aprilia de Tuono 660 een frame en swingarm van gegoten aluminium geeft.

Kayaba

Een chassis met regelbare Kayaba-veringen met speciale set-up en een rijwielgedeelte met maten en een afwijkende geometrie van het balhoofd verbeteren de reactiviteit en wendbaarheid van de machine. Even een greep uit de elektronica: de Tuono 660 heeft het elektronische gasbedieningssysteem Ride-by-Wire, tractiecontrole op meerdere niveaus, anti wheelie, cruisecontrol, motorrem, selecteerbare motormappings, plus uiteraard ABS. Ook heeft de Tuono 660 vijf rijmodi, drie speciaal voor rijden op de weg en twee voor het circuit.

Drie kleuren

Er is keuze uit drie kleurvarianten: Concept Black (zwart), Iridium Grey (grijs) en Acid Gold (goud). De levering start in februari 2021. De Nederlandse vanafprijs bedraagt 11.950 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen